Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veiligheidsregio: ‘Het is nog geen 1 juni…’

Geplaatst op: 19 mei 2020

Vanaf 1 juni komen er verdere versoepelingen, maakte premier Rutte dinsdagavond bekend. Directeur Arjan Mengerink van Veiligheidsregio IJsselland merkt op dat die datum nog niet direct voor de staat. “Met een prachtig Hemelvaartweekend op komst geldt eigenlijk maar één boodschap: het is nog geen 1 juni. We zijn er nog niet. Dat betekent dus dat de huidige maatregelen gewoon gelden en dat er gehandhaafd wordt indien deze niet worden opgevolgd.

“Het kabinet en het RIVM laten langzaam de teugels vieren. Niet met het idee dat wij weer onze gang kunnen gaan, maar met het idee dat in een volwassen democratie mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Het is nu aan ons als samenleving”, vervolgt Mengerink.

Versoepelingen
Het kabinet heeft vanavond aangegeven dat de versoepelingen per 1 juni doorgaan. Dat is een belangrijk moment voor onder andere theaters, bioscopen en horeca, die weer richting de toekomst kunnen kijken. Middelbare scholen gaan ook weer open. Al deze versoepelingen vinden plaats onder een aantal voorwaarden: we houden anderhalve meter afstand, niezen en hoesten in onze elleboog en blijven thuis bij gezondheidsklachten.

Arjan Mengerink: “In IJsselland zien we dat mensen zich erg goed houden aan de maatregelen. Het is duidelijk drukker in parken, bossen en op straat, maar mensen houden anderhalve meter afstand. Bedrijven en instellingen kijken samen met gemeenten naar hoe op een veilige manier vormgegeven kan worden aan de versoepelingen en er zijn nog steeds overal hartverwarmende initiatieven. Het is mooi om te zien hoe we als collectief het coronavirus bestrijden.”

Verantwoordelijkheid
Het weekend rondom Hemelvaart belooft een weekend te worden met prachtig weer: warm en zonnig. En met dergelijk weer én een vrije dag, zullen mensen erop uit willen trekken. Dat kan weer, maar met mate en daar ligt de nadruk op. Arjan Mengerink: “Ik wil een dringende oproep doen: mensen, we zijn er nog niet. Blijf uitkijken en omkijken naar elkaar. Geniet van het mooie weer, maar doe dit op verantwoordelijke wijze. Vermijd drukke plaatsen en houd anderhalve meter afstand. Dat we het coronavirus onder controle krijgen is een wens die we met elkaar gemeen hebben. En dit is hoe we dat met elkaar als samenleving gaan doen. Ik reken op de inwoners van onze regio!”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500