Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog, woensdag 20 mei

Geplaatst op: 20 mei 2020

Op Facebook beland ik in een discussie over kerken. Een dorpsbewoonster vindt dat ze veel te volgzaam zijn in de coronacrisis. “Bouwmarkten zijn boordevol en dertig man in een enorme kerk kan niet?”, vraagt ze zich af. Ze krijgt bijval en afkeuring. ‘s Avonds zie ik dat ze blijkbaar een actueel thema te pakken heeft, want in OP1 staat het onderwerp ook op het programma. SGP’er Van der Staay vindt ook dat kerken misschien wat te ver doorschieten in gehoorzaamheid, Andries Knevel vindt van niet. Beide zijn overigens sterk toe aan een kerkbezoek. 

Premier Rutte meldt dat de basisscholen vanaf 8 juni weer volledig open mogen. Met een incident van ‘s middags haal ik opgelucht adem. Een niet nader te noemen gezinslid gooit lijn, nagellak, zand en allerlei onduidelijke substanties door elkaar heen en verzamelt ze in een emmer. De chemische lucht verspreid zich door het huis. Bovendien komt er wat van dat spul aan mijn handen en die voelen een paar uur vreemd aan. Ik was nog vaker mijn handen dan in deze tijd gebruikelijk. Met een excuusbriefje (sorri, liefe papa, XXXXXX) is de kou al snel weer uit de lucht.

Tegelijkertijd met de persconferentie van Rutte presenteer ik met Klaas-Jan Barneveld weer een muziekprogramma op ZwartewaterFM. Drie uur lang bereiden we ons muzikaal voor op de heropening van de horeca. Hasselt Actueel-collega Bas Jansen is ook aanwezig. Naast journalist is hij ook deejay op met name bruiloften. Dat deel van zijn werkzaamheden ligt al een paar maanden plat. Paradise by the Dashboardlight en de Grease-mix kan Jansen niet meer horen, bekent hij.

Op woensdagochtend kijk ik even naar de nieuwsprogramma’s. Carola Schouten vertelt dat een nerts het coronavirus heeft overgedragen op een mens. Iets zegt me dat we nog lang niet van dat akelige virus af zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500