Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Kerken hebben zich wél aan de regels gehouden’

Geplaatst op: 23 mei 2020

De kerken in Zwartewaterland hebben zich vanaf het begin van de coronacrisis heel coöperatief opgesteld en hielden zich aan alle regels. Dat zegt burgemeester Bilder zaterdagavond bij de CBO. Hij reageert daarmee op een artikel dat RTV Oost publiceerde waarin burgemeester Hofland van Rijssen wordt geciteerd, en niet zoals de CBO berichtte op een artikel uit het Reformatorisch Dagblad.

“We gaan eens bepraten met collega Hofland wat hij heeft gezegd. Misschien is hij niet juist geciteerd en anders is hij niet goed op de hoogte van de situatie. In dat geval zullen we om een rectificatie vragen”, zei Bilder zaterdag, zich daarbij abusievelijk baseren op het RD.

Bilder is in ieder geval juist zeer te spreken over de opstelling van alle kerken. Een zondagse eredienst zit er de komende weken nog niet in, aldus de burgemeester. Hij kijkt er wel naar uit dat dit straks ‘op bescheiden schaal’ weer mogelijk is.

Overigens is de situatie in Zwartewaterland nog steeds stabiel. Ondertussen zijn er al meer dan een week geen nieuwe besmettingen bijgekomen. “Het lijkt erop dat we het ergste achter de rug hebben. Dat geeft de burger moed.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “‘Kerken hebben zich wél aan de regels gehouden’

 1. Cor schreef:

  Arco ik zou dan het RD hier over in lichten….ze komen dan er wel op terug….ga ik vanuit.
  Ik kan me ook niet voorstellen dat je zo iets roept.

 2. Aart schreef:

  in het RD kan ik niets vinden. Na het Artikel op de site van RTV oost te hebben gelezen, blijkt bovenstaand een combinatie van foute interpretatie of onjuist geciteerde tekst te zijn (door zwartewaterFM???)
  Een suggestief artikel met een venijnige conclusie van cor, gebaseerd op verdraaide info. #Nepnieuws

 3. Arco Hofland schreef:

  Heb geen journalist van RD gesproken en heb nooit zoiets over Zwartewaterland gezegd. Ik oordeel niet als ik de feiten niet ken!

 4. Cor schreef:

  Dit zegt meer over de kwaliteit van het RD als krant en oud Burgermeester Hofland.
  Jammer dat dit zo is geplaatst en niet eerst is geïnformeerd of dit wel klopte.
  RD lezers trek aan de bel bij jullie klant. En vraag of ze dit recht kunnen zetten. Dan zulke onzin uit te kramen, dit past niet bij deze krant. Of Hofland moet zich even achter de oren krabben…..

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500