Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terrassen mogen groter, nog niet alle horeca-regels duidelijk

Geplaatst op: 26 mei 2020

De Rijksoverheid kan nog altijd geen duidelijkheid geven over de regels voor de horeca-ondernemers, die volgende week maandag weer open mogen met hun zaak. Dat bleek maandag uit een bijeenkomst met burgemeester, raadsleden en ondernemers.

VVD en CDA organiseerden die bijeenkomst omdat er nog veel onduidelijkheid heerste. Ondernemers merkten op dat zij wachtten op antwoorden van de gemeente. Die kon de gemeente niet geven, reageerde Bilder, omdat het wachten is op de Rijksoverheid.

Raadsleden van beide organiserende partijen, ChristenUnie en BGZ lieten hun gezicht zien bij de bijeenkomst. Daarin kon Bilder wel alvast laten weten dat het verruimen van de terrassen in bijna alle aangevraagde gevallen mogelijk is. Dinsdag gaf het college daarvoor definitief groen licht.

Die verruiming geldt voor het hele seizoen. “Jullie moeten kans krijgen schade in te halen”, aldus Bilder tegen de ondernemers. Met z’n tweeën aan tafel, zowel binnen als op het terras, is toegestaan, ook als die twee geen huishouden vormen.

Hotels mochten al eerder open, waardoor Sander Frank van hotel Zwartewater al een beetje kon ‘proefdraaien’. “Bij gasten proef je onbegrip of onwetendheid”, stelde hij. Daarop riep Bilder op een beroep te doen op de verantwoordelijkheid van de gasten zelf. “Ik denk dat we in onze gemeente genoeg hebben meegemaakt van deze crisis om te weten dat het serieus is.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500