Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brand in Hasselt onder controle (video)

Geplaatst op: 27 mei 2020

De brandweer rukte woensdagmiddag met groot materieel uit naar het terrein achter de voormalige Bodewes-werf. Grote, zwarte rookwolken stegen op en waren tot ver in de regio te zien. Rond 19:00 was de brand onder controle. Inmiddels is de sloper aan het werk en zijn de wegen in het centrum weer geopend.

Omdat de brug en de provinciale weg werden afgezet, was er even een verkeersinfarct. Inwoners van Hasselt werd via een NL-alert opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Rond 18.00 uur werd de zwarte rook minder. Daarna ging de schuur tegen de vlakte. Volgens een persvoorlichter van de Veiligheidsregio is bij de brand geen asbest vrijgekomen.

Foto’s Pieter Polman en Enrico Kolk, video Jeroen Eenkhoorn

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500