Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ZwartewaterlandHelpt zoekt nieuw goed doel

Geplaatst op: 29 mei 2020

Het bestuur en de medewerkers van Zwartewaterland Helpt zijn op zoek naar een goed doel voor de editie 2020. Voor dit doel gaan ze in december weer geld inzamelen tijdens de radiomarathon. In navolging op de afgelopen editie waarin ruim € 36.000,- is ingezameld voor stichting Kind & Brandwond, middels verzoekplaten, sportevenementen, benefietconcerten en andere inzamelacties,  is Zwartewaterland Helpt voor de komende editie op zoek naar een goed doel.  

De inzamelactie tijdens en rondom de 65 uur durende radiomarathon wordt steeds breder gedragen binnen de Gemeente Zwartewaterland, aldus bestuurslid Patrick de Haan. De Haan; “We zien dat er steeds meer horecabedrijven, (sport)verengingen, scholen, bedrijven en donateurs aanhaken om ons, in welke vorm dan ook, te steunen. Dat is hartverwarmend. En als we daarvoor wat terug kunnen doen, door de inwoners bijvoorbeeld mee te laten denken in de keuze voor een goed doel, dan zou dat prachtig zijn.”

De penningmeester benadrukt dat het goede doel niet helemaal willekeurig gekozen kan worden. Zo moet het goede doel ‘kind gerelateerd’ zijn, ten goede komen aan een doelgroep in de regio en de stichting of instantie mag geen subsidie ontvangen van de overheid.

Alleen suggesties die aan deze voorwaarden voldoen en uiterlijk maandag 15 juni 2020 met een korte motivatie zijn ingediend, worden besproken in de komende ledenvergadering. Het bestuur benadrukt dat de uiteindelijke keuze altijd middels stemming van de leden wordt bepaald, zonder dat hierop invloed kan worden uitgeoefend.
Eventuele suggesties voor het goede doel voor de komende editie kunnen verstuurd worden naar; bestuur@zwartewaterlandhelpt.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500