Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Snelheidsremmers op de Tagweg

Geplaatst op: 2 juni 2020

Op verzoek van de bewoners heeft de gemeente Zwartewaterland recent een aantal snelheid remmende drempels aangebracht in de Tagweg te Genemuiden. Ook heeft de gemeente een aantal ‘verkeersmaatjes’ beschikbaar gesteld om het verkeer te wijzen op de gevaren die samenhangen met gemotoriseerd verkeer in een kinderrijke buurt. Bewoners van Tag, verenigd in ‘De juiste weg’ vragen al langere tijd aandacht voor de onveilige situatie op de Tagweg. Met het plaatsen van de drempels is een eerste stap gezet.  

“Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat het hierbij blijft en het is vooral tijdelijk,” geeft een woordvoerder van de ‘Juiste weg’ namens de bewoners aan. “De gemeente Zwartewaterland wil, net als wij, een smallere en vooral veiliger Tagweg. De gemeente is hierover in overleg met de huidige eigenaar van de weg, de projectontwikkelaar die de wijk Tag West ontwikkelt. De gemeente neemt de weg over wanneer de weg aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. De gemeente is bereid om mee te denken en eventuele meerkosten voor haar rekening nemen. Wij hopen dat beide partijen snel tot overeenstemming komen.”

Hoewel de ‘Juiste weg’ blij is met de snelheid remmende maatregelen is zij ook van mening dat veiligheid toch ook een kwestie is van gedrag. “Het is vaak bestemmingsverkeer dat met te hoge snelheid gebruik maakt van deze wijkontsluitingsweg. Wanneer we als bewoners en ondernemers,  denk hierbij aan vrachtverkeer, ons rijgedrag aanpassen leveren we samen ook een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in onze wijk.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Snelheidsremmers op de Tagweg

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500