Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Snelheidsremmers op de Tagweg

Geplaatst op: 2 juni 2020

Op verzoek van de bewoners heeft de gemeente Zwartewaterland recent een aantal snelheid remmende drempels aangebracht in de Tagweg te Genemuiden. Ook heeft de gemeente een aantal ‘verkeersmaatjes’ beschikbaar gesteld om het verkeer te wijzen op de gevaren die samenhangen met gemotoriseerd verkeer in een kinderrijke buurt. Bewoners van Tag, verenigd in ‘De juiste weg’ vragen al langere tijd aandacht voor de onveilige situatie op de Tagweg. Met het plaatsen van de drempels is een eerste stap gezet.  

“Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat het hierbij blijft en het is vooral tijdelijk,” geeft een woordvoerder van de ‘Juiste weg’ namens de bewoners aan. “De gemeente Zwartewaterland wil, net als wij, een smallere en vooral veiliger Tagweg. De gemeente is hierover in overleg met de huidige eigenaar van de weg, de projectontwikkelaar die de wijk Tag West ontwikkelt. De gemeente neemt de weg over wanneer de weg aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. De gemeente is bereid om mee te denken en eventuele meerkosten voor haar rekening nemen. Wij hopen dat beide partijen snel tot overeenstemming komen.”

Hoewel de ‘Juiste weg’ blij is met de snelheid remmende maatregelen is zij ook van mening dat veiligheid toch ook een kwestie is van gedrag. “Het is vaak bestemmingsverkeer dat met te hoge snelheid gebruik maakt van deze wijkontsluitingsweg. Wanneer we als bewoners en ondernemers,  denk hierbij aan vrachtverkeer, ons rijgedrag aanpassen leveren we samen ook een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in onze wijk.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Snelheidsremmers op de Tagweg

 1. Jean schreef:

  Een gedeeltelijke rondweg zou nog kunnen. Verleg de weg meteen vanaf rotonde Kamperdijk richting Tag naar links langs dijk met fietspad. Haal huidige weg tussen afslag Spil en de Tagweg/Hoofdspoor eruit. Ter hoogte van Kapberg een rotonde maken en rondweg verder laten lopen richting riethandel Van Rees waar die dus door/over dijk/fietspad moet en langs volkstuinen kan lopen, alwaar de weg kan worden aangesloten op de Greenteweg. Op deze manier voorkom je volgens mij veel doorstroming door de wijken omdat elk deel van de wijk dan wel ergens een aansluiting in de buurt heeft van deze geschetste rondweg.

 2. koo schreef:

  De Tagweg is een onding. Als je van de rotonde komt heb je eerst een slechte weg, waarover straks de hele Tag en Greente overheen moet. Daar ligt straks een hele woonwijk, die vol is met drempels. want die komen natuurlijk ook in de rest van de Tagweg. Een vloot geparkeerde auto’s die de doorstroming belemmeren, drempels die je stilstaand moet passeren,daar anders de veren uit de auto vliegen.
  Het was veel beter, dat er een rondweg gekomen was, zoals Reint Breman voorgesteld had, dan had niemand van het Tag last van mensen, die al langer op de Greente wonen en ook graag naar huis of naar hun werk willen.

 3. Herman schreef:

  En wat dachten we van de koppel?

 4. Harwin Last schreef:

  Jammer dat de gemeente alleen op die weg aanpassingen doet en naar andere buurten en bewoners een lange neus maakt. Bij ons in de burgemeester ten velde straat vragen we ook al ik weet niet hoelang om snelheids remmende maatregelen en er gebeurt niks!!!!!!!! Graag zouden ik hier aanpassingen zien. Die rubber drempels zouden hier ook prima werken!!!!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500