Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente ziet verbeteringen op Tag-West

Geplaatst op: 9 juni 2020

“We zijn on speaking terms…”, zegt wethouder Harrie Rietman over de huidige verhouding met ontwikkelingsmaatschappij OCG. Vorig jaar kondigde de gemeente juridische stappen aan tegen de ontwikkelaar van Tag-West. “Die hebben sommige dingen wel weer in beweging gekregen”, zegt Rietman. Volgens hem heeft OCG de afgelopen maanden een deel van ‘de waslijst aan zaken die nog moeten gebeuren’ weggewerkt.

De gemeente bakkeleit al jarenlang met de ontwikkelaar. Bedoeling is dat Zwartewaterland straks het openbare terrein weer overneemt van OCG. “Maar dan wel in een staat waarvan wij vinden dat het aanvaardbaar is”, aldus Rietman. Veel is de afgelopen maanden gebeuren. Onder meer de riolering is nog punt van aandacht. “Dat is in verband met corona in goed overleg uitgesteld.”

De gemeente heeft ook ‘haar eigen verantwoordelijkheid’ genomen. Er zijn wat snelheidsremmende maatregelen getroffen op de Tagweg, na jarenlange klachten van bewoners. Het gaat om tijdelijke maatregelen in een periode waarin wordt nagedacht over hoe de weg er straks uit moet zien. Een Rondweg is volgens Rietman niet aan de orde. “Wat is definitief…het is in ieder geval geen onderwerp van gesprek. Eerlijk gezegd tonen verkeersonderzoeken de noodzaak daarvan ook niet aan. Er wordt vooral veel te hard gereden op de Tagweg, maar de aantallen voertuigen zijn het probleem niet.”

Volgens de wethouder is het on speaking terms zijn belangrijk. “We moeten voorkomen dat woningbouw stagneert en willen graag door met de volgende fase op het Tag.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500