Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenteraad bezoekt bieb en spreekt met jongeren

Geplaatst op: 10 juni 2020

Raadsleden liepen vrijdag mee in de bibliotheek van Hasselt. Ook gingen ze in gesprek met jongeren over wonen in Hasselt en de coronacrisis. Met dit programma gaven de politici invulling aan het jaarlijkse raadsuitje, dat vanwege de coronacrisis niet op de gebruikelijke manier kon plaatsvinden. Ook geven de bestuurders zo gehoor aan de oproep van premier Rutte om met jongeren in gesprek te gaan.

De raad was benieuwd naar hoe jongeren de crisis ervaren hebben, waar ze tegenaan liepen, wat ze eigenlijk wel relaxed vonden en hoe ze hun toekomst zien. Ook wilden ze van de jongeren weten wat goed gaat in Zwartewaterland. “Het was een mooi gesprek over wat er te doen is in Hasselt, politiek, over school, werk, keuzes maken, ouders en familie“, aldus Astrid Dijkstra namens de gemeenteraad.

“Wat vooral opvalt is de enorme openheid waarmee de jongens vertellen en vragen beantwoorden. En ook de mate waarin ze actief zijn. Én school, én werk, én sporten en dan ook nog tijd voor chillen en vrienden. Een chillplek in Hasselt is een nog onvervulde wens. De coronatijd is ook voor deze jongeren lastig. Ze zijn blij dat er nu weer wat meer ruimte komt voor activiteiten.”

Een aantal raadsleden is op bezoek geweest bij de bibliotheken en heeft daar kennis gemaakt met het vrijwilligerswerk bij de bibliotheek in Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt. De raadsleden zijn onder de indruk van het enthousiasme van de vrijwilligers en de positieve sfeer in de bibliotheek. Ook werden zij geconfronteerd met een tekort aan vrijwilligers. “Het vinden van vrijwilligers is niet altijd eenvoudig. Met de huidige crisis is het extra lastig om voldoende vrijwilligers te vinden. De bibliotheek heeft door de coronamaatregelen namelijk extra vrijwilligers nodig. Daarbij komt dat de huidige vrijwilligers meestal wat ouder zijn en daardoor meer risico lopen.”

De gemeenteraad roept de inwoners van Zwartewaterland dan ook op om eens na te denken over vrijwilligerswerk in de bibliotheek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500