Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Zwartewaterland moet op de tellen passen’

Geplaatst op: 11 juni 2020

Het college is wat te enthousiast over het miljoen euro waarmee Zwartewaterland 2019 afsluit. Dat vindt althans oppositiepartij het CDA. Volgens fractievoorzitter Bosma is het positieve saldo eigenlijk maar 79.000. Een groot deel van het overschot komt volgens haar omdat de gemeente vorig jaar werkzaamheden niet uitvoerde of uitstelde. Ze vraagt zich af of het college ambitie mist om plannen uit te voeren.

Ook BGZ stelt vragen in die richting. Kira Fijn wijst op fietspaden en verkeersknelpunten, waar ondanks ambities in het coalitieakkoord nog maar weinig actie zichtbaar is. Andere partijen maken zich net zoals wethouder Slingerland zorgen over de toekomst. “De lucht is er uit, we moeten op onze tellen passen”, vindt Marc Ooms van de ChristenUnie bijvoorbeeld. Zwartewaterland heeft wel het geluk van een goede grondpositie, vindt Klaas Eenkhoorn van de PvdA. “Wat een last was, is nu een lust. Het geeft ons de mogelijkheid om verder te gaan met woningbouw”, aldus de socialist.

Volgens Slingerland ‘barst het college van de ambitie’. Hij stelt dat uitgestelde werken en niet uitgevoerde taken elk jaar voorkomen. Dat er zorgen zijn, beaamt hij echter ook. “Als je ziet wat er op ons afkomt, dan word je daar niet vrolijk van. Maar gelukkig hebben wij nog wél de mogelijkheid om te investeren. Dat doen we in de leefbaarheidsplannen, maar ook in het wegwerken van verkeersknelpunten. Ik wil een uitvoeringsagenda opstellen waarin staat wanneer we welke punten aanpakken.”

De gemeenteraad nam de jaarverantwoording overigens nog niet definitief aan, omdat de agenda niet voor 22.30  uur kon worden afgerond. Volgende week is er weer een raadsvergadering.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500