Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weer concertseries in Kamper Bovenkerk

Geplaatst op: 11 juni 2020

De deuren van kerken en concertzalen mogen per 1 juli weer open voor maximaal 100 bezoekers. Dat betekent dat ook de woensdagavondserie in de Kamper Bovenkerk deze zomer weer doorgang zal vinden.

In een serie van negen orgelconcerten zal de liefhebber van romantische orgelmuziek dan weer ruimschoots aan zijn trekken kunnen komen. Op www.orgelseriekampen.nl zijn alle concerten te vinden. Bezoekers dienen vooraf via de website te reserveren.

Naast de woensdagavondserie is er ook nog een serie van 8 ‘muzikale ontmoetingen’ op de zaterdagavond. Deze avonden worden niet alleen ingevuld met orgelmuziek, maar ook met piano, panfluit, hobo, trompet en zelfs een mobiel carillon.

De entreeprijzen bedragen voor beide series 12,50 euro per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht).

De aanvangstijd van de concerten is 20:00 uur. Voor de orgelserie op de woensdag geldt dat bij voldoende belangstelling hetzelfde programma ook om 16:00 uur uitgevoerd zal worden. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Wie ziek is, of verkoudheidsklachten heeft, blijft dus thuis.

Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. “Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!”, aldus de organisatie.

 In de woensdagavondserie spelen Bastiaan Stolk (1 juli), Everhard Zwart (8 juli), André van Vliet (15 juli), Evert van de Veen (22 juli), Gerwin van der Plaats (29 juli), Gert van Hoef (5 augustus), Leo Ravensbergen (12 augustus), Pieter Heykoop (19 augustus) en Marco den Toom (26 augustus).

In de zaterdagavondserie spelen Marco den Toom (4 juli), André van Vliet & Jan Lenselink (11 juli), Arjan Breukhoven & Noortje van Middelkoop (18 juli), Wouter Harbers (25 juli), Boudewijn & Lydia Zwart (1 augustus), Evert van de Veen & Aniek van Oosterom (15 augustus), Gerwin van der Plaats & Evelyn Heuvelmans (22 augustus) en Harm Hoeve, Johan Bredewout, Arjan & Edith Post (29 augustus).

Meer info is te vinden op www.orgelseriekampen.nl.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500