Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zussen Kruider verkopen uit schuur Achterweg

Geplaatst op: 12 juni 2020

Martine, Jacqueline en Sarah Kruider en schoonzus Bettine organiseren in een juni een ‘zussenverkoop’ vanuit de oude schuur van vader Martin aan de Achterweg. De Kruider-zussen zijn allemaal gek op vintage kleding, tweedehands schatten en hebbedingen. De oudste van het stel heeft sinds jaar en dag een kringloopwinkel in Flevoland, geinfecteerd met liefde voor tweedehands spullen door haar vader.

Martin Kruider, de stoffeerder die jarenlang aan de Achterweg bivakkeerde met zijn bedrijf, was altijd in de weer met tweedehands meubels. ,,Hij stoffeerde alles waarvan hij dacht dat het een tweedekans verdiende, ons interieur veranderde regelmatig omdat pap weer iets had opgeduikeld. Soms vond hij zelfs meubels langs de weg, die klaarstonden voor de kraakwagen. Eeuwig zonde vond hij dat, meubels met een verhaal verdienden een tweede kans,’’ weet Martine zich goed te herinneren.

Ook de twee andere zussen werden aangestoken door het tweedehands virus. Middelste zus Jacqueline: ,,We vonden het ook leuk als we kleding kregen van onze opa die hij inkocht op een samplemarkt, hij kwam vaak in modehuizen. We hebben van onze ouders  geleerd dat het er niet om gaat of iets superduur is, maar of je het mooi vindt.’’ Vanuit hun gezamenlijke passie en enthousiaste schoonzus Bettine die ook graag struint op rommelmarkten, besloten de dames een Pop-Up Zussen event te organiseren.

Jongste zus Sarah: ,,We hebben zoveel leuke spullen verzameld in de loop van de tijd, dat we dachten: het zou leuk zijn om die vanuit de schuur op de Achterweg te gaan verkopen. Als pop-up event, dus een aantal keer per jaar kunnen mensen komen schatgraven! Onze moeder, Joke vond het een goed idee, dus we hebben de schuur ingepikt en gaan op 13 juni voor het eerst de deuren opengooien. We houden uiteraard rekening met de richtlijnen rondom Corona, dus dat komt helemaal goed.’’

Tijdens het eerste Pop-Up Zussen event zal een keur aan tweedehands kleding te koop zijn. Verder zijn er snuisterijen, goede boeken en leuke hebbedingen te vinden. Voor meer informatie of alvast een blik achter de schermen: volg de Pop-Up Zussen op Instagram!

Het event is op zaterdag 13 juni van 10-16 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500