Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona en vakantie (door Jerry Hoekman)

Geplaatst op: 18 juni 2020

In navolging van Wim Rietman en Erik Driessen leek het mij goed om ook wat ervaringen met jullie te delen rond tot corona. Gelukkig heeft het tot nu toe mijn gezin overgeslagen en zijn we nog steeds gezond! We hebben de laatste tijd al veel kunnen lezen over de effecten die corona heeft op ons dagelijkse leven en welke invloed dat op ons heeft! Nu ging ik afgelopen vrijdag een paar dagen naar Terschelling!

Mijn zusje gaat daar ieder jaar heen en is een trouwe bezoeker van het festival “Oerol”. Aanvankelijk leek mij dat niets maar nu ik een paar keer geweest ben vind ik het een erg leuk festival! Ik had dus ook veel zin om dit jaar weer te gaan, helaas was het festival afgelast!  Ga je dan wel of niet is de vraag? Ben nu al vier keer op Terschelling geweest en is het dan zonder festival de moeite waard om weer te gaan? We hadden al geboekt en had eigenlijk ook wel zin om gewoon paar daagjes weg te zijn! Dus spullen maar gepakt.

Vooral de reis heen en terug zag ik het meest tegenop! Dat mondkapje; dat rare tot hyperventilerende aanzettende verschrikkelijke maskertje voor je bakkes! Dat was de voornaamste reden om niet te gaan! In mijn binnenste wist ik natuurlijk dat dit vooral aan mezelf lag, maar serieus ik zou net zo lief zwemmend over gaan dan dat maskertje op zetten. Maar goed eenmaal tot bezinning gekomen te zijn besloot ik me over te geven en gewoon mee te gaan met de dagelijkse flow!

Ik had afgesproken met mijn zus op station Zwolle en daar zette ik mijn maskertje op! Had goed de instructies gevolgd, maar toch merkte mijn zusje gelijk op dat ik hem binnenste buiten om had! Volgens mij  was zei degene die hem verkeerd op had, maar Liesbeth werkt in de zorg en ik mag aannemen dat ze er meer verstand van heeft dan ik! Om me heen kijkend zag ik in de trein dat iedereen de blauwe kant van het maskertje aan de buitenkant had. Weer wat geleerd dus!  In het begin besloeg mijn bril van mijn eigen adem en ook tandenpoetsen raad ik aan mocht  je zo’n kapje meer dan een uur  moeten dragen! Toch wen je er snel aan en raakte ik wel aardig eigen met dat ding!

In Harlingen de boot op! Om toch alle mensen veilig in de 1,5 meter cultuur te kunnen vervoeren zijn er meerdere boten ingezet! Ik zat op een hele oude boot op het dek lekker in de frisse wind en toch onverwacht stralende zon. Ook daar moest iedereen toch het kapje ophouden! Vreemd gezicht hoor; had het gevoel dat ik met 40 internisten op zomerkamp ging! Ook zag ik diverse mensen met het kapje onder de neus rondlopen! Zinloos dus en ook tot mijn grote lol diverse mensen met de kap ook verkeerd op! Zo stom was ik dus niet!

Na bijna 2 uur varen kom je op het eiland aan en dan kan de vakantie beginnen.  Al met al was me de reis best meegevallen en zag niet tegen de terugreis op! Schaam me niet meer voor een mondkap op en de angst om een flinke niesbui te krijgen kan ik ook onderdrukken.

Vrijdag avond lekker uit eten bij Hessel; dat is die bekende zanger die veel optreed in zijn eigen kroeg! Als je op Terschelling komt moet je daar gegeten hebben! Heb zelden zo lekker gegeten! Hier moest je ruim op tijd reserveren, want er is gewoonweg minder ruimte voor gasten als voor de corona! Ze hadden het prima voor elkaar! Veel ruimte tussen de tafeltjes en ook binnen kon je daar prima zitten! Hessel heeft een zeer nieuw en modern luchtafzuigsysteem; het moet onmogelijk zijn om daar een virus op te lopen!  Heb me erg veilig gevoeld en je kreeg ook ruim de tijd om rustig te tafelen.

De zaterdag en zondag ook stralend weer. Genieten dus; veel gefietst en verschillende terrasjes bezocht! Ook dit was goed te doen! Wel vaak een verschillende aanpak. Sommige terrasjes kon je zo ergens gaan zitten, wel de 1,5 met in acht nemen natuurlijk, maar andere moest je online een hele vragenlijst invullen! Ook als er voor de veiligheid plastic schermen tussen de tafeltjes hingen kreeg ik het gevoel in een …… ach toe maar!

Boodschappen in de supermarkt was wel een avontuur! Hoewel er wel regels opgehangen zijn aan de buitenkant ,was er een supermarkt waarin iedereen als een kip zonder kop door elkaar liep en je veel mensen met paniek in de ogen zag rondlopen! Ook als er in sommige rijen dan 4 vakkenvullers tegelijk bezig zijn zag je opstoppingen ontstaan die zorgden voor lange files van zwetende mensen die zo snel mogelijk naar buiten wilden. Gelukkig was bij de meeste winkels dit goed op orde!

Na een paar dagen ervaringen met diverse winkeltjes is mijn conclusie dat ik stikkers met pijlen op de grond geplakt het beste vind werken. Het is dan voor een ieder duidelijk hoe je moet lopen!

De paar dagen vakantie vlogen voorbij en ik ben blij dat ik gegaan ben! Ben inmiddels helemaal gewend aan alle nieuwe wetjes en regels die deze rare tijd met zich meebrengt en kijk alweer uit naar een volgende trip!

De terugreis is ook goed verlopen en op de 2 uur durende hooikoorts aanval na (met mondkap op) was het goed te doen

Jerry Hoekman!

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Corona en vakantie (door Jerry Hoekman)

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500