Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk kerkdiensten in de buitenlucht

Geplaatst op: 18 juni 2020

Mogelijk gaan kerken de komende tijd diensten in de buitenlucht organiseren. Dat antwoordde burgemeester Bilder donderdagavond in de gemeenteraad op vragen van de PvdA. Die vroeg zich af of de gemeente wil meewerken aan dergelijke initiatieven.

Bilder had toevallig donderdag ook overleg gehad met de kerken. Een aantal daarvan denkt na over initiatieven, ook over diensten in de buitenlucht. Volgens de burgemeester is dit toegestaan. “We hebben gekeken of dit niet als evenement geldt, maar het blijkt dat je een kerkdienst gelijk moet zien aan een demonstratie”, aldus Bilder, die wel opmerkt dat diensten alleen met de grootst mogelijke voorzichtigheid gehouden kunnen worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500