Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verwarring alom door menselijke fout

Geplaatst op: 18 juni 2020

Door ‘een menselijke fout’ verwacht de gemeente Zwartewaterland dit jaar geen tekort van bijna vier ton, maar een meevaller van ruim een ton. “De afdeling heeft de fout zelf ontdekt en gecorrigeerd”, aldus financieel wethouder Maarten Slingerland over de fout in de zogenoemde zomernota.

“Verwarring alom. De burger zal wel denken ‘wat een rommeltje'”, schamperde Klaas Eenkhoorn van de PvdA over het veranderde beeld. Ondanks dat er nu een overschot wacht, blijft de situatie overigens weinig rooskleurig. De kosten van de coronacrisis zijn onduidelijk, de inkomsten van het Rijk staan onder druk en mogelijk worden door de huidige situatie minder vergunningen afgegeven.

Het CDA vroeg bij de behandeling van de nota traditioneel aandacht voor de ‘Middeleeuwse hondenbelasting’. Die moet wat de partij betreft worden opgeheven. Voor het eerst lijkt het verzoek kans van slagen te hebben. Wethouder Slingerland komt binnenkort met ‘hondenbeleid’ en onderzoekt wat de gevolgen van afschaffing zijn. Hij wijst er wel op dat met de belasting ook voorzieningen worden betaald, zoals de speciale hondenbakken die nu her en der in de gemeente staan.

Bootjestoeristen moeten vanaf nu weer liggeld betalen, meldde Slingerland nog op vragen van BGZ. Vanwege de coronacrisis was het innen van het geld gestopt. “Dat wordt gedaan door vrijwilligers van de toeristische organisaties. En ik kan me voorstellen dat die het eng vonden om bij de bootjes langs te gaan. We hebben afgesproken dat we daar nu wel weer mee beginnen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500