Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toch weer nieuwe coronabesmettingen

Geplaatst op: 20 juni 2020

Er is toch weer een Genemuidenaar besmet met corona. Ook een inwoner van Hasselt heeft het virus onder leden. Dat meldde burgemeester Bilder zaterdagochtend op ZwartewaterFM. “Jammer, maar dit is de werkelijkheid. De situatie blijft nog steeds zorgelijk en gevaarlijk”, aldus de burgemeester.

Hij wijst daarom op het belang van naleven van de regels, bijvoorbeeld in de horeca. “Klanten vinden het moeilijk om afstand te houden en ondernemers vinden het lastig om als politieagent op te treden. Maar het blijft belangrijk dat we¬† samen verantwoordelijk zijn en dit serieus nemen”, stelt Bilder.

Ondanks de zorgelijke situatie mag de VBK komende zomer doorgaan. Onder voorwaarden uiteraard. “Maar het is een bericht waar veel mensen blij van worden. Kinderen kijken hier naar uit”, zegt Bilder, die ook terugkijkt op goede gesprekken met de kerken. “Die zoeken in geen geval de grenzen op”, aldus de burgemeester. Vanaf juli zijn kerkdiensten weer mogelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen

7 thoughts on “Toch weer nieuwe coronabesmettingen

 1. Monique schreef:

  Oh ja……
  En als er bij de Kruidvat en de Hema duidelijk wordt aangegeven dat iedere klant een mandje mee moet nemen, doe dat dan ook en wacht even buiten als er geen mandjes meer staan! Ook als je maar 1 artikel nodig bent neem je een mandje mee. En ben je wel zo eigenwijs om met je hele gezin boodschappen te gaan doen neem dan allemaal een mandje in je hand zodat andere klanten weten dat het maximumaantal mensen binnen zijn en je gewoon even geduld moet hebben. Dit is ook wel zo fijn voor het personeel wat in deze winkels werkt, want dankzij deze mensen kunnen wij onze boodschappen doen!!!

 2. Monique schreef:

  Er lopen weer hele gezinnen in de supermarkten, ouders nemen kinderen mee naar de bakker en de slager waardoor andere mensen buiten moeten wachten. Laten we daar elkaar eens op aan spreken i.p.v. elke keer de Horeca erbij te halen. Het ligt niet aan de Horeca en de winkeliers, zij doen erg hun best!
  Het ligt aan de mensen die er naar toe gaan, zij zijn de Corona maatregelen helemaal vergeten!

 3. Gerrit schreef:

  Het blijft een evenement, met veel ouders erbij.
  Wacht gewoon een jaartje.

 4. Marietje schreef:

  een VBK is voor kinderen ….De scholen draaien toch ook weer normaal ! Dat is niets anders .En er staat duidelijk de regels worden in acht genomen.

 5. Genemuiden schreef:

  Inderdaad geen sport evenementen maar wel vbk houden beetje raar er wordt hier over gewaakt

 6. Gerrit schreef:

  Zijn we hier wel goed bezig,in een van de grootste coronabrandhaarden wordt er een vbk georganiseerd.
  Ik dacht dat er tot 1 september geen evenementen waren toegestaan.

 7. Gerrit schreef:

  Zijn we hier wel goed bezig,in een van de grootste coronabrandhaarden wordt er een vbk georganiseerd.
  Ik dacht dat er tot 1 september geen evenementen waren toegestaan.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500