Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste tattooshop in Zwartewaterland

Geplaatst op: 22 juni 2020

Een unicum voor Hasselt en Zwartewaterland. Jan Willem Tebak start met JW Tattoo de eerste tattooshop ooit in de gemeente. Ook uniek is dat hij met zijn vrouw Selina in één pand drie uiteenlopende bedrijvigheden opzet. Want ook zijn KBP Sportcentrum is gevestigd aan het pand aan de Buiten de Enkpoort evenals Selina’s Nailpoint, de nagelstudio die Selina voorheen vanuit huis draaiende hield. Inmiddels woont het stel met hun vier kinderen ook op de eerste verdieping boven de werkplek. 

Voor velen is Jan Willem al een bekende geworden in Hasselt. Ruim een jaar geleden opende hij zijn Kickboxpoint aan de Rosmolenstraat. Daar is het uitgegroeid tot een succes met rond de honderd leden. Alleen boterde het qua locatie niet met enkele buurtbewoners. Lang verhaal kort is dat Jan Willem die strijd niet meer wilde voeren en ging uitkijken naar een andere plek. En op dat moment kwam zijn werk als tatoeëerder om de hoek kijken. “Al tien jaar heb ik met een compagnon Tattoopoint in Zwolle. Met de corona was ik met hem tot conclusie gekomen om allebei een nieuwe uitdaging aan te gaan.” Jan Willem kwam in gesprek met Rudolf Wardenburg van wie hij het pand aan de Rosmolenstraat huurde. “Rudolf is ook eigenaar van dit pand waar voorheen Lindeboom Techniek was gevestigd. Hij liet ons de ruimte zien en wij zagen toen allerlei kansen. Het is vrijstaand, ruimte voor twaalf parkeerplaatsen, weinig buren en dus een kleine kans op overlast. Wij zijn Rudolf en ook zijn vriendin Claudia echt heel dankbaar voor deze mogelijkheid en wat hij sowieso doet voor ondernemend Hasselt.”

Jan Willem en Selina zijn allebei echte blauwvingers maar wonen nu al drie jaar in Hasselt. “De kinderen willen absoluut niet meer terug”, zegt Jan Willem met een lach. Jan Willem gaf vroeger al trainingen aan de Kaai bij Alide Kracht, maakte vrienden hier en zo rolde hij in het Hasseltse. “Hasselt trok mij eigenlijk altijd al, ook vanwege het water.” Hij is dan ook extra gelukkig met de ligging van zijn tuin aan de Haven De Beer waar ze met een bootje zo op het Zwarte Water zitten.
Met de verhuizing van de Tattooshop naar Hasselt kiest het stel ook om samen met andere ondernemers meer voor Hasselt te doen. “Niemand kan dat in zijn eentje doen, dan is het mooi als je elkaar vindt, zoals het contact met Rudolf. Ik hoop echt dat Hasselt nog meer op gaat leven.”

Jan Willem is een allround-tatoeëerder. “Ik doe alles; letters, kleur, schaduw en ‘free hand’, tatoeëren uit de losse pols.” Maar met de stijl ‘black & grey’ heeft de 35-jarige ondernemer echt naam gemaakt met klandizie uit het hele land. Mede daardoor is de verhuizing van de tattooshop ook geen probleem. Zijn vaste klanten weten hem altijd te vinden. Jan Willem zette op zijn vijftiende zijn eerste tattoo. Na eerst als bouwvakker te hebben gewerkt, koos hij al gauw om volledig professioneel als tatoeëerder aan de slag te gaan.

JW Tattoo is op afspraak geopend, en toen het na versoepelingen weer mocht pakte Jan Willem al gauw de naald op in zijn kersverse shop ingericht in de stijl van klassieke Amerikaanse diner. Het ondernemerskoppel heeft vanuit de directe kring al veel reacties gekregen. ‘Dat jij dit nu durft te doen? Klasse’ hebben zij al veel gehoord.

Deze zomer wordt het geheel feestelijk geopend. Een ‘uit de hand gelopen grap’ staat daarbij centraal. Een groep van tien kameraden besloot als openingsactie allemaal -de voor ons zo bekende cijfercombinatie- 8061 op de kuiten te laten tatoeëren. “Gekkigheid, ik weet niet precies hoe dat zo is gegaan, maar ik vind het hartstikke mooi.”

Kijk op www.jwtattoo.nl en https://www.instagram.com/jwtattoohasselt/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500