Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Woeste Willem voor ‘taalarme gezinnen’

Geplaatst op: 22 juni 2020

De PvdA Zwartewaterland heeft dertig prentenboeken van Woeste Willem, geschreven en geïllustreerd door Ingrid en Dieter Schubert, aan de bibliotheek Zwartewaterland geschonken. Dan ze aanbieden aan taalarme gezinnen in Zwartewaterland. De actie is bedoeld om voorlezen te stimuleren en is onderdeel van de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. 

Astrid Dijkstra, woordvoerder Onderwijs namens de PvdA, vindt het belangrijk dat alle kinderen opgroeien met boeken: “Alle kinderen verdienen gelijke kansen in het onderwijs. Kinderen die uit een gezin komen waar niet veel met ze wordt gesproken of gelezen, beginnen met een achterstand op de basisschool die vaak niet meer in te halen is. Organisaties als de Bibliotheek Zwartewaterland, maar ook het Taalpunt en de taalmaatjes, zijn heel belangrijk, want zij komen thuis bij die gezinnen om ze te helpen met taal.”

Het boek Woeste Willem is vanaf vrijdag 12 juni voor iedereen voor € 2,50 te koop bij diverse boekhandels in Zwartewaterland. Dijkstra: “ Je kunt Woeste Willem voor jezelf kopen maar het is ook een heel leuk boek om weg te geven.  . Je helpt er een heel gezin mee in hun taalontwikkeling. En eerlijk is eerlijk: Woeste Willem is een heel leuk boek, dat je gewoon wilt hebben, zo sluit Astrid af.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500