Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klaver Service ook specialist in buitenboordmotoren

Geplaatst op: 26 juni 2020

“Klaver Service: bromfietsen, banden en meer”, staat op de gevel van het bedrijf van Roger Klaver aan de Oosterbrugstaat. Een belangrijk deel van dat ‘meer’ bestaat uit buitenboordmotoren. Steeds meer bootjesbezitters weten dat ze daarvoor bij Klaver moeten zijn. De ondernemer investeerde onlangs flink in nieuwe software en uitleesapparatuur.

Het is de volgende stap in een verhaal dat begon met de aanschaf van een boot. “Zes jaar geleden kocht ik zelf een bootje. Toen ik later problemen kreeg met de motor, bracht ik hem niet weg. Met mijn technische kennis probeerde ik het eerst zelf op te lossen. Dat lukte. Vervolgens krijg je eens een vraag van vrienden en familie en voordat je het weet komen er meer mensen met problemen”, vertelt Klaver het verhaal achter zijn nieuwe bedrijfsonderdeel.

Omdat hij steeds meer vragen kreeg, bouwde hij de service verder uit. Hij kocht de juiste gereedschappen en legde contacten met leveranciers, zodat hij ook nieuwe buitenboordmotoren kan leveren. Recent investeerde hij bovendien in de nieuwste software en apparatuur. “We kunnen nu ook professionele urenrapporten leveren, zodat klanten precies weten hoeveel uren een motor heeft gedraaid”, legt Klaver uit, die de enige in Genemuiden is met deze service.

“Superleuk”, vindt hij de nieuwe categorie werkzaamheden. “Ik sleutel al heel lang aan brommers en nog steeds met veel plezier, maar dit is wel weer een nieuwe uitdaging. We verhelpen ook storingen. Regelmatig bellen mensen die in de haven problemen hebben met hun motor. Die proberen we snel te helpen. Omdat sinds een jaar Kelvin bij ons werkt, hebben we ook meer capaciteit voor dit soort diensten.”

Roger Klaver begon vijf jaar geleden voor zichzelf in de tijd dat Altena stopte met brommers. Sinds die stap heeft Klaver het altijd druk gehad met brommers, banden en nu dus ook met buitenboordmotoren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500