Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jeugdcorso als eerste ‘grote’ evenement op kalender

Geplaatst op: 27 juni 2020

Gemeente Steenwijkerland heeft als een van de eerste gemeentes in Nederland besloten om een vergunning te gaan afgeven aan een breed publieksevenement. Het grote bloemencorso van Sint Jansklooster kon in verband met het coronavirus geen doorgang vinden. Maar in het Overijsselse dorp mogen ze wel het jeugdcorso organiseren. Dit is de uitkomst van diverse besprekingen tussen de Christelijke Oranjevereniging en de bestuurders van de gemeente. Burgemeester Bats bracht afgelopen vrijdag persoonlijk dit nieuws.

Bats sprak zijn waardering uit voor alle initiatieven die momenteel gaande zijn vanuit de organiserende Christelijke Oranje Vereniging Hij roemde met name de energie en het ondernemerschap van de inwoners van Sint Jansklooster. ‘Vanwege dit vertrouwen durft de gemeente Steenwijkerland het aan om hier toch een publieksevenement te laten organiseren. Het corso is ook niet voor niets de officiële status van beeldbepalend evenement in de provincie Overijssel. We gaan kijken hoe we samen met de organisatie hoe we dit vorm kunnen geven, zodat we de risico’s minimaliseren, maar daar gaan we uitkomen’, aldus de burgemeester

Het jeugdcorso wordt sinds 2017  niet meer op de dag voorafgaand aan het grote corso georganiseerd, maar vier weken nadien. Dit was in meerdere opzichten al een schot in de roos, omdat er veel meer deelname was en er ook veel meer bezoekers kwamen. Voor 2020 betaalt zich deze zet , nu nog eens extra uit. De laatste jaren ontving dit evenement ook al een jaarlijkse subsidie van 10.000 euro vanuit de provincie Overijssel.

Alle grote bloemencorso’s in Nederland zijn geannuleerd, maar de meeste corsoplaatsen hebben wel hun dahliaknollen gepoot, zodat deze het jaar wel overleven. De naar schatting 40 kunstzinnige creaties, zullen ongeveer een half miljoen dahlia’s nodig zijn. Die zijn dan in het hele land ruim voorradig.

Het jeugdcorso wordt gemaakt door jongeren tot en met 16 jaar en zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 19 september.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500