Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Buurtkinderen openen ‘unieke’ speeltuin (video)

Geplaatst op: 1 juli 2020

Met wat ferme prikken in een collectie ballonnen openden Emma, Laurens, Hessel en Annelyn woensdagmiddag de nieuwe speeltuin op het plein tussen de Stuivenbergstraat en Trompstraat. “Een uniek project”, zegt wethouder Maarten Slingerland die ook bij de opening aanwezig was. 

“Hier komen verschillende belangen samen: we kampten al jarenlang met een waterprobleem op het plein en de buurt wilde graag een opknapbeurt”, vertelt Slingerland over de aanleiding van het project. Omwonenden bedachten plannen en kregen veel voor elkaar bij gemeente, provincie en waterschap. “Vorig jaar sprak ik een teleurgestelde Eef van Dijk, omdat hij niet de hoofdprijs pakte bij een project van de provincie. Toen trakteerden we op taart en langzaam raakte Eef weer enthousiast”, glimlacht Slingerland.

Het eindresultaat mag er zijn. Kinderen kunnen spelen in een decor van bekende striphelden en dat nog op ‘echt’ gras ook. Dat is ook een voorbeeld, vindt Slingerland. “Gisteren stond het nog in de krant: we zijn koploper in verstening. Dat willen we graag anders en dit soort projecten helpt daarbij.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500