Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Al twee weken geen nieuwe besmettingen of overlijdens

Geplaatst op: 6 juli 2020

Ook vorige week zijn bij burgemeester Bilder geen meldingen binnengekomen van besmettingen of sterfgevallen omtrent het coronavirus. “Het beeld dat we de afgelopen twee weken kregen, dat het verder lijkt te stabiliseren, krijgt hiermee verdere bevestiging. We moeten maar hopen en bidden dat het zo mag blijven. Ik denk dat we er allemaal naar smachten om het achter ons te laten en het begint er steeds serieuzer op te lijken dat het zover gekomen is”, vertelde Bilder bij ZwartewaterFM.

Afgelopen periode werd testen ook steeds toegankelijker: “Je zou verwachten dat er dan meer besmettingen worden geconstateerd, dat is ook in het begin gebleken. Maar de afgelopen twee weken waren er geen nieuwe besmettingen terwijl er nog vrij veel mensen worden getest. Ik zie dat als een gunstige ontwikkeling.”

De burgervader benadrukte overigens ook dat de gemeente en huisartsen voor mensen klaar staan om ze te helpen bij het verwerken van de afgelopen periode. “Neem contact met ze op als je er mee zit, de situatie niet kan bolwerken of er slecht van slaapt. We hebben met elkaar dingen meegemaakt die in mijn ogen bijna vergelijkbaar zijn met een oorlogssituatie. Zeker als je kijkt naar het aantal doden. Mensen kunnen beter nu met hun problemen voor de dag komen dan in een later stadium, dat is niets iets voor je om te schamen.

“Ik hoop nog één of twee keer via de radio een update te geven over de situatie en dat we daarna dit hoofdstuk achter ons kunnen laten. Mocht het toch anders lopen zijn we dicht bij elkaar en weten we mekaar ongetwijfeld te vinden”, sluit Bilder af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500