Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Camperaar in coronatijd, blog 4

Geplaatst op: 10 juli 2020

Slovenen, Slowaken, Tsjechen, een paar Belgen, veel Duitsers en nog veel meer Oostenrijkers staan op de camping aan de Mondsee waarop we wegens goed bevallen een dag langer staan. Nederlanders zijn er nauwelijks, al ontmoeten onze kinderen in het zwembad twee Nederlandse kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Dat scheelt een hoop gebedel om voetballen, spelletjes doen, mee naar het zwembad en andere activiteiten. De pagina’s van de biografie over Piet Hein vliegen er kortom door.

Volgens de mevrouw van de receptioniste durven Nederlanders het toch nog niet goed aan. Of ze er verstandig aan doen om thuis te blijven? Het is maar hoe je het bekijkt. We hebben de hele week al volop zon, warm weer, zwemmen in een zwembad met uitzicht op de Alpen en het is hier redelijk ontspannen. Dat we sinds donderdag de mondkapjes weer op moeten doen in openbare gelegenheden, is ook geen reden om verder te trekken. Komt ook wel door de ontspanning van de Oostenrijkers. Ik heb niet de indruk dat je hier meteen honderden euro’s boete krijgt als je per abuis een kapje vergeet. Ook de hotelhouder waar ik binnen kaploos een ijsje afreken, maakt geen opmerkingen. Wellicht ziet hij mijn vakantiebaardje aan voor een mondkap.

Is vakantie in het buitenland dan helemaal hetzelfde als in andere jaren? Dat ook niet. Evenementen zijn er niet, irritante boerenkapelletjes die de camping op komen moet ik ook nog ontdekken en sommige dingen zijn gesloten. Aan de Mondsee ligt een indrukwekkende glijbaan die ‘leider’ niet in gebruik is vanwege Covid-19. Op het bijbehorende strand is het druk, maar niet zo druk dat je geen afstand kunt houden. Het restaurant naast de camping is open, maar eigenlijk serveren ze overduidelijk het liefst op het terras. Bij 30 graden is dat geen probleem. Of je ontspannen op vakantie kunt gaan in Oostenrijk, moet je kortom zelf beslissen.

Ondertussen wachten we de restanten van tropische storm Wendy af. Die verdrijft volgens weerkenners vanavond de hitte, voor de restauranthouder voorlopig geen reden om het terrassenbeleid aan te passen. Morgen 17 graden en veel regen. Net Nederland.

Voor de mensen die zich afvragen of je met een camper eigenlijk niet moet rijden….dat gaan we morgen weer doen. Richting Tirol waar mondkapjes alleen in het openbaar vervoer en bij de dokter verplicht zijn. Kabelbanen vallen wel onder het openbaar vervoer. Dat dan weer wel.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500