Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselter drugsrijder krijgt taakstraf van 50 uur

Geplaatst op: 10 juli 2020

Een 36-jarige man uit Hasselt kreeg vrijdagmiddag een taakstraf van 50 uur opgelegd en een voorwaardelijke rij-ontzegging van 9 maanden voor het rijden onder invloed van drugs.

De man werd in augustus 2019 aangehouden bij een algemene verkeerscontrole in Staphorst. Die nacht nam de politie een bloedonderzoek af en daaruit bleek dat de man teveel amfetamine en cannabis gebruikt had. “Ver boven de grens”, klonk het bij monde van de rechter.

De Hasselter ontkende bij de rechtbank in Zwolle niet dat hij genuttigd had: “Ik had de dag daarvoor gebruikt. Als ik geweten had dat op dat moment nog onder invloed was, was ik niet gaan rijden. Ik ben ook geen zware drugsgebruiker en heb er spijt van. Ik gebruik momenteel ook niet meer, het blijft bij een biertje.”

De officier van justitie eiste een taakstraf van 50 uur. Als de man binnen twee jaar opnieuw de mist in gaat komt daar een rij-ontzegging van negen maanden bij. De dertiger had bij het CBR al meerdere maanden zijn rijbewijs moeten inleveren voor dit feit, daarom kon de rechter meegaan in de eis van de officier van justitie. De drugsrijder besefte die vrijdagmiddag dat hij zijn handen dicht mocht knijpen met deze straf, vooral omdat hij niet nogmaals een rij-ontzegging kreeg opgelegd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500