Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Camping De Oostermaat hele zomer al volgeboekt

Geplaatst op: 13 juli 2020

FarmCamp De Oostermaat aan De Pieperweg in Genemuiden is vandaag officieel geopend. De nieuwe camping in het hart van de IJsseldelta blijkt een schot in de roos: deze hele zomerperiode zijn alle tenten voorzien van gasten.

Wethouder Knol kwam naar de Kamperzeedijk om de camping van de familie Van de Brake te openen: “Heel mooi dat dit ondernemersechtpaar hun boerderij via een camping in verbinding wil zetten met de maatschappij. Het is een prachtige vorm van kleinschalige toerisme.” Familie Van de Brake is blij dat de camping na weken hard werken open kan: “We hadden meer tijd om naast de boerderij ook nog een andere leuke uitdaging aan te gaan. Dat werd deze camping. Met de hulp van buren, familie en vrienden hebben we alles op tijd klaar kunnen maken zodat we deze week onze eerste gasten konden ontvangen.”

Maandagmiddag konden tientallen genodigden terecht op het erf van de boerderij om de moderne, rustige en kindvriendelijke camping te komen bewonderen. Ondertussen is het een komen en gaan van mensen die een riante plek bemachtigd hebben op de gloednieuwe camping. De boerenfamilie is de komende zomer nog wel zoet met de nieuwe tak van hun bedrijf: “Zeker tot en met eind augustus hebben we alles al vol mogen boeken.”

De camping is niet alleen een trekpleister voor toeristen uit binnen- en buitenland vanwege de luxe tenten, ook de locatie van de FarmCamp maakt een verblijf aantrekkelijk. Unieke polders, karaktervolle Hanzesteden en een ruim aanbod aan watersport zijn allemaal te vinden in de omgeving van de nieuwe camping. Zo kunnen campinggasten die verblijven in De IJsseldelta kennis maken met het rijke verleden van Zwolle, Kampen en Hasselt of het water opzoeken rondom het toeristische Zwartsluis. Ook een bezoek aan Tapijtstad Genemuiden behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500