Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Woningen in voormalig Hotel De Belt

Geplaatst op: 17 juli 2020

Tekst en foto: Robert Jansema

Jan Harm Kroes uit Nijeveen wil het pand van voormalig Hotel De Belt ombouwen tot generatiehuis voor jongeren en ouderen uit het dorp. “Daar is behoefte aan onder inwoners van Belt-Schutsloot”, merkt de eigenaar van het gelijknamige bouwbedrijf op.

Sinds 2018 stond het pand te koop. De 42 jaren daarvoor runde de familie Busscher de veelzijdige horecagelegenheid. Dag in dag uit kon men terecht voor een kop koffie, een diner, partij of overnachting. Een goede opvolger om het etablissement aan het de rand van de Kleine Belterwiede werd helaas niet gevonden. Een koper voor het pand wel: Bouw- en aannemingsbedrijf Kroes uit Nijeveen.

“Ik kwam er vroeger regelmatig langs tijdens schaatstochtjes. Toen vond ik dit altijd al een machtig mooi plekje. Op het moment dat het te koop werd aangeboden ben ik eens gaan kijken. Het leek mij wel wat om het om te bouwen tot generatiehuis waar jongeren en ouderen van Belt Schutsloot kunnen wonen. Zo gebeurde het dat ik vorig jaar het pand kon overnemen, de horecabestemming zit er overigens nog wel op”, merkt de directeur van het bouwbedrijf op.

“Een aantal jaren geleden vernam ik via Dorpsbelangen Belt-Schutsloot dat op het dorp veel vraag is naar starterswoningen en geschikte appartementen voor ouderen. Daarom wil ik van Hotel De Belt graag een generatiehuis maken. Aan de voorzijde (aan de gracht, red.) komt zoals het nu lijkt een eengezinswoning. Boven komen appartementen voor jonge starters en aan de achterkant wil ik graag gelijkvloerse woningen bouwen voor ouderen. Na de verbouwing hebben we hier dus zes aparte woningen onder het dak”, merkt de Drentse ondernemer op.

Kroes wil vooral het dorp geruststellen door zijn plannen nu openbaar te maken: “Er gingen al praatjes rond dat het hele hotel vol kwam te zitten met arbeidsmigranten. Maar dat is niet de bedoeling. Het wordt echt voor de Beltigers, daar voel ik mezelf ook het beste bij. Zoals het nu lijkt gaan we koopwoningen realiseren, maar ook huur is bespreekbaar.”

Inmiddels liggen de bouwtekeningen en maquettes klaar op het kantoor in Nijeveen. Zodra het vergunningstraject achter de rug is, wil de onderneming starten met de verbouwing van het hotel. Onbekend is dit soort werk hem overigens niet. Eerder wist hij bijvoorbeeld al de voormalige landbouwschool van Meppel om te bouwen tot fraai appartementencomplex. “Ik ben tevreden als we over een jaartje hier op de Belt aan de slag kunnen”, sluit Kroes af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500