Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zomerkermis in Zwartsluis

Geplaatst op: 29 juli 2020

Geen kermis rond Koningsdag in Zwartsluis, maar een heuse zomerkermis. Liefhebbers kunnen vanaf komende woensdag 5 augustus vier dagen langs zwieren en zwaaien aan de Berkenlaan. “Op veler verzoek van de jeugd in Zwartsluis. Mooi dat we nu weer wat vrolijkheid in het dorp kunnen brengen”, zegt exploitant Harm Folkerts, die net als al zijn collega’s het volledige kermisjaar in duigen zagen vallen.

Sterker nog: voor alle kermisexploitanten die naar Zwartsluis komen is het de eerste kermis van het jaar. Het zijn mensen die ondanks de coronamaatregelen toch zin hebben in een kermis. “Ook in Zwartsluis hebben we uiteraard strenge maatregelen: zo is het terrein met hekken afgesloten en is er een aparte ingang en een uitgang. Op het terrein gelden de maatregelen ook. Je mag bijvoorbeeld alleen met familieleden in dezelfde attractie”, vertelt Folkerts.

Hij is blij dat hij de vergunningen bij de gemeente rond kreeg. “De medewerking is heel goed. Zwartewaterland is blij dat we dit organiseren. Verder is er weinig te doen in de omgeving. De gemeente verwacht daarom dat we het druk krijgen. We doen dit voor Zwartsluis, maar ik denk dat ook uit de regio mensen deze kant opkomen”, zegt Folkerts.

De kermis bestaat onder meer uit een zweefmolen, botsauto’s, een schiettent, een pusher en een suikerspinkraam. Elke middag openen de exploitanten rond 14.30 uur de attracties die vervolgens tot in de avonduren open blijven.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500