Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Afscheid (column Enrico Kolk)

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Afscheid nemen bestaat niet. Marco Borsato zong het al, en ik denk dat ik hem deze keer gelijk moet geven. Toch heb ik het maar boven deze column gezet: afscheid.

Want na zes prachtige jaren vertrek ik als medewerker bij de drie Actueelsites. Want dat zijn het er in de loop van de jaren geworden, drie verschillende websites. Toen ik begon in 2014 bestond het imperium nog uit alleen Genemuiden Actueel. Gaandeweg wist Erik Driessen dat uit te breiden met eerst Zwartsluis Actueel en later ook Hasselt Actueel.

Ik denk dat we inmiddels wel kunnen stellen dat die websites een schot in de roos zijn. Menig inwoner van Zwartsluis en Hasselt heeft de Actueelsite van zijn of haar woonplaats in zijn hart gesloten – en terecht. Het zijn websites waarop je altijd de laatste nieuwtjes kunt vinden.

Robert Jansema nam onlangs Zwartsluis Actueel over en ging daar voortvarend mee aan de slag. Die overname heeft overigens niets met mijn vertrek te maken – maar dat terzijde. Ik wil hem alle succes wensen en hoop op een goede samenwerking in de toekomst.

Want, ondanks dat ik nu vertrek bij de Actueelsites, zal de samenwerking ongetwijfeld blijven bestaan. En gelukkig maar, want twee weten meer dan een. Het is dan ook niet per definitie een vertrek waar ik om stond te springen.

Toch zit er niets anders op. Toen Bas Wilberink een maand geleden vertrok als eindredacteur van De Stadskoerier, nam ik zijn rol als waarnemer op me. Ik kan en mag wel zeggen dat dat van verschillende kanten goed bevallen is.

De tijd van waarnemen zit er nu echter op. Ik mag Bas nu definitief gaan vervangen en dat betekent dat ik mij eindredacteur van De Stadskoerier mag noemen. Een sprong in het diepe, maar wel een mooie sprong.

Zoals gezegd zal er ongetwijfeld ook in de toekomst samenwerking zijn tussen de Actueelsites enerzijds en De Stadskoerier anderzijds. Een samenwerking die min of meer al bestaat. Zo prijkt er deze week een artikel van Zwartsluis Actueel op de voorpagina van de krant.

Echt weg ben ik dus ook zeker niet. Dit is geen aflevering van ‘Ik vertrek’. Mijn werk als plaatselijk journalist blijf ik gewoon doen, maar dan in een andere hoedanigheid. En in die hoedanigheid hoop ik velen van u te mogen ontmoeten. Want: afscheid nemen bestaat niet.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500