Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 juni 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaar hoort celstraf eisen voor ongeval in Zwartsluis

Geplaatst op: 13 augustus 2020

De officier van justitie heeft donderdagmorgen een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk geëist tegen een 25-jarige Genemuidenaar. Die wordt verdacht van het veroorzaken van het ongeval op de Grote Kranerweerd in Zwartsluis op vrijdagavond 16 november 2018 en het rijden zonder rijbewijs, zonder verlichting en onder invloed van drank en drugs.

Voor de 25-jarige is het een groot raadsel hoe hij in de auto terechtgekomen is. Dat raadsel blijft ook tijdens de rechtszaak bestaan, want ook zijn inzittende (de eigenaar van de auto) kan zich niets meer herinneren van de avond en het ongeval. Wel heeft hij blijvende schade aan het ongeval overgehouden en noemt hij het gedrag van de verdachte ‘onverantwoordelijk’.

Dat is tegen het zere been van de Genemuidenaar, die juist het tegenovergestelde beweert: “Ik heb geen rijbewijs, was zwaar verslaafd en toch heeft hij mij in de auto laten rijden.” Wel wordt, na enig omhalen, tijdens de rechtszaak duidelijk dat de verdachte op weg was naar zijn vader toen het ongeval plaatsvond.

Volgens de rechter mag het een wonder heten dat hij en én de bestuurder en de inzittenden van de auto waarmee ze in botsing kwamen, uit de auto zijn gestapt. Dat beaamt ook de officier van justitie: “Drugs en alcohol in het verkeer brengen alleen maar ellende. Maar jee spreekt hier wel over een buitencategorie. Dit is vreselijk, en we mogen blij zijn dat het niet nog slechter afgelopen is.”

De Genemuidenaar laat zich tijdens de rechtszaak ook ontglippen dat hij de foto’s van het ongeval ‘schrikbarend’ vindt. Ophelderen hoe het zover kwam, dat lukt echter niet. “In de vier, vijf jaar dat ik toen drugs gebruikte, is dit nog nooit voorgekomen.”

De officier benadrukt de hoeveelheden drugs en alcohol waarmee hij achter het stuur plaatsnam: 1,77 milligram ethanol per milliliter bloed en 250 microgram amfetamine, 2,7 microgram THC en/of 17 milligram GHB per liter bloed.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500