Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eenkhoorn laat zich zien in het Hageland

Geplaatst op: 15 augustus 2020

Pascal Eenkhoorn liet zich zaterdag weer goed van voren zien in de wedstrijd Dwars door het Hageland. Hij zat lang in de kopgroep waaruit uiteindelijk twee renners wegreden. De groep van Eenkhoorn werd zeven kilometer voor het einde teruggehaald door het peloton. Op de citadel van Diest won vervolgens de Belg Rickaert.

Eenkhoorn kwam op vijftig kilometer van de streep terecht in een grote kopgroep, waaruit uiteindelijk de Belg Rickaert en de Nederlander Eekhoff wegreden. De Genemuidenaar deed daarna alles om zich weer bij dit duo te voegen, maar kreeg weinig steun van zijn strijdmakkers. In de slotfase kwam het sterk uitgedunde peloton ook weer bij de groep Eenkhoorn. Daarin reed de Genemuidenaar vervolgens ook nog aan kop om de vluchters terug te halen.

Dwars door het Hageland is een koer over deels onverharde wegen, die daardoor wat weg heeft van de Strade Bianche. Wielerbond UCI waardeerde de wedstrijd op, zodat er zaterdag meer grote ploegen aan de start stonden. Ook Genemuidenaar Tim Naberman stond aan de start van de Belgische wedstrijd. De renner van de opleidingsploeg van Team Sunweb mocht nu met de grote mannen meerijden. Hij demarreerde in het begin van de wedstrijd, maar wist zich niet in een kopgroep te vechten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500