Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder: ‘Neem besmettingen en onderzoeken serieus’

Geplaatst op: 18 augustus 2020

Voor het eerst sinds juni zijn er nieuwe coronabesmettingen in Zwartewaterland geconstateerd. Burgemeester Bilder roept inwoners van Zwartewaterland op om de coronamaatregelen serieus te nemen en mee te werken aan het bron- en contactonderzoek van de GGD.

Een van de manieren om snel grip te krijgen op de verspreiding van het virus is het bron- en contactonderzoek van de GGD.

Burgemeester Bilder: “Het is belangrijk dat inwoners dit onderzoek serieus nemen en dat zij hier aan meewerken. Samen kunnen we de verspreiding tegengaan. Al eerder lieten we zien hoe succesvol we waren bij het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Het zou verschrikkelijk zijn als we een nieuwe uitbraak krijgen in onze gemeente.”

“Ik wil een ieder, jong en oud, op het hart drukken om de adviezen van de GGD op te volgen als na bron- en contactonderzoek blijkt dat dit nodig is. Laat je testen en neem de periode van quarantaine in acht indien dit geadviseerd wordt. Blijf thuis en ga niet naar school, werk of andere sociale activiteiten.”

Inwoners kunnen bij vragen over het coronavirus contact opnemen met 0800 1351. Direct een afspraken maken voor een coronatest? Dit kan via www.coronatest.nl of door te bellen naar 0800 – 1202.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500