Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spannende start schoolseizoen voor Agnieten College

Geplaatst op: 18 augustus 2020

De leerlingen en leraren van het Agnieten College in Zwartsluis zijn vandaag voor het eerst weer bij elkaar gekomen in het schoolgebouw. Locatiedirecteur Gert Voerman heeft vertrouwen in de genomen voorzorgsmaatregelen om coronabesmetting te voorkomen. Met de recente ontwikkelingen rondom het stijgend aantal besmettingen onder jongeren noemt hij deze eerste periode ‘spannender’ dan voorzien was voor de zomervakantie.

“Gisteren hebben wij een dag gehad met alleen het team. Vandaag zijn de introductiedagen begonnen. We zijn daarmee goed gestart. Maar het was zeker een beetje spannend hoe alles zou verlopen. Zowel bij binnenkomst als in elk lokaal hebben we hygiënepunten geplaatst. Ook hebben we duidelijke looproutes in de gangen.” Voerman is blij dat het voltallige team gezond aan het nieuwe seizoen kan beginnen. “Geen enkele leraar hoeft momenteel thuis te blijven vanwege corona.” Op het Agnieten College zitten momenteel ruim 500 leerlingen.

Andere aanpassingen zijn doorgevoerd in de openingen. “Deze vinden nu plaats in kleinere groepen.” In de klassen is ook het nodige veranderd. Zo is er voorin een zone gemarkeerd met een geel lint waar alleen de leraar zit en beweegt. “Ik ben vooral benieuwd waar we over een week of twee staan, als er ook is gestart in andere delen van het land. Als docenten beoefenen wij natuurlijk wel een beroep uit op een plek waar een heel grote concentratie mensen bij elkaar komt.” Voor de vakantie heeft Voerman al gecontroleerd of de ventilatie in orde is in het relatief nieuwe schoolgebouw. “Oude lucht gaat naar echt buiten en frisse lucht komt van buiten naar binnen. Precies zoals de bedoeling is en RIVM-proof.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500