Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

College ziet niets in betaald parkeren

Geplaatst op: 1 september 2020

Het college van B en W ziet voorlopig niets in de invoering van betaald parkeren in Zwartewaterland. Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad. Die vroeg eerder dit jaar vooral vanwege de situatie op het Havenplein in Genemuiden om aandacht voor het parkeerbeleid.

Wethouder Slingerland heeft de ondernemers in Genemuiden de afgelopen periode gesproken. Daarin heeft hij nogmaals gevraagd of ondernemers en medewerkers hun auto aan de Koppel kunnen parkeren, waar enkele jaren geleden een grote parkeerplaats is gerealiseerd.

De problemen in Genemuiden staan niet op zich, want ook in Hasselt en Zwartsluis is het regelmatig zoeken naar een parkeerplaats. Volgens het college gaat het vooral om piekmomenten. Burgemeester en wethouders zijn daarom geen voorstander van meer parkeervergunningen verlenen. Daarmee gaan de voordelen van de eerder ingestelde blauwe zones namelijk verloren. Die zijn ingesteld zodat winkelbezoekers meer ruimte krijgen. Dan moeten vergunninghouders die ruimte niet innemen, denkt het college. Bovendien wijst het op de kosten van de handhaving en de administratie.

Het college pleit daarom voor handhaving van de huidige situatie, maar wil wel werken aan nieuw parkeerbeleid. Daarvoor is plaats in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan dat binnenkort op de agenda komt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “College ziet niets in betaald parkeren

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500