Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ds. Riemer bevestigd als predikant binnen GKv

Geplaatst op: 7 september 2020

Zondag 6 september was een extra feestelijke dag in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. De gemeente in Zwartsluis, met tientallen leden uit Genemuiden, verwelkomde har nieuwe voorganger. Kandidaat Arjo (A.J.) Riemer werd in de morgendienst bevestigd als predikant en deed in dezelfde dienst zijn intrede. Voorafgaand was er een kennismakingsinterview te zien met de nieuwe predikant.

Kerkenraad en gemeente zijn blij na een jaar weer een eigen predikant voor de gemeente te hebben. De laatste predikant was ds. A.A.M. Wilschut, die vertrok naar Berkel en Rodenrijs.

De eredienst werd in het kerkgebouw aan de Zomerdijk gehouden. De nieuwe predikant werd bevestigd door professor dr. H. Schaeffer uit Kampen.

De gekozen Bijbelgedeelten en tekstliederen stonden in het teken van de dank, lof en eer aan God in de hemel en Zijn schepping. Wij mogen Hem in ons leven dag en nacht vragen om de weg te wijzen waar onze voeten veilig gaan. Samen de weg met Jezus volgen. Met een nieuwe predikant wordt Christus werk zichtbaar om mensen bij elkaar te brengen, te zorgen voor de gemeente en de boodschap van Gods Woord door te geven.

Door de RIVM-richtlijnen waren een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar voor familie, genodigden en gemeenteleden. De dienst kon live worden gevolgd via YouTube en de website van de kerk. Op deze manier kon iedereen deze meemaken.

Na afloop van de dienst kregen een aantal sprekers het woord. Allen spraken warme felicitaties en welkomstwoorden uit. Burgemeester E.J. Bilder refereerde aan zijn vorige gemeente Ermelo, waarin hij de familie Riemer kende als boekhandel. Hij wees verder op de korte lijnen voor een goede samenwerking als er iets speelt in de gemeente Zwartewaterland-Zwartsluis. Hiervoor is er ook het periodieke pastoresoverleg. De burgemeester nodigde Riemer uit hieraan zijn steentje bij te dragen.

De vader van predikant Riemer bood de gemeente een prachtige schaal aan voor verschillend gebruik.

Preses en ceremoniemeester F.J. Medendorp sprak dankwoorden voor alle inzet en bijdragen aan deze mooie dag. Hij wees er op, dat vorige generaties van Riemer (1721) uit de regio Zwartsluis kwamen als schippers en bekend stonden als ‘verbinder’.

Ds. Arjo Riemer is 31 jaar, gehuwd en vader van drie kinderen. Het gezin woont inmiddels in Zwartsluis. De kersverse predikant start elke werkdag om kwart voor negen met een ochtendgebed in de kerkzaal. Riemer wil zich, voordat hij aan het werk gaat, tot God richten. Gemeenteleden en mensen uit Zwartsluis worden uitgenodigd mee te doen met het ochtendgebed.

Evita Fotografie leverde de volgende fotoserie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500