Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Prijzenregen voor Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 7 september 2020

Briëtt Breman met Gino.

Afgelopen weekend verschenen verschillende amazones van de Zwartewaterruites succesvol aan de start op verschillende concoursen in Sint Johannesga, Bolsward, Zwolle en Wapenveld.

Briëtt Breman en haar pony Coco zijn afgelopen vrijdag naar concours in Sint Johannesga geweest. Na een nette proef te hebben gereden mocht de combinatie met 215,5 punten de eerste prijs in ontvangst nemen in de klasse Z1/CDE.

Zaterdag ging Briëtt met haar pony Gino op pad naar Bolsward. Hier werd een springwedstrijd georganiseerd. In het eerste parcours in de klasse B/DE reden ze naar de tweede plaats met 73 stijlpunten. In het tweede parcours deden ze er een schepje bovenop en met 75,5 stijlpunten was dit goed voor de eerste prijs in de klasse B/DE.

In Zwolle verschenen Mayra Meuleman en Daphne Visscher succesvol aan de start in de dressuurring. Mayra Meuleman had haar paard Silke mee om een keurige proef aan de jury te laten zien in de klasse L2. De proef werd beloond met 197,5 punten en hiermee werd beslag gelegd op de 2e prijs in de gecombineerde klasse L1/L2.

Daphne Visscher kwam uit in de klasse M2 met haar paard SLV’s Wish. De combinatie heeft een nette proef laten zien aan de jury en kreeg hiervoor 190,5 punten. Hiermee wonnen ze de eerste prijs in de gecombineerde klasse M1/M2.

In Wapenveld werd een Bixie wedtrijd georganiseerd voor de jongste talenten. Chanieke en Louanne de Boer zijn hier naar toe gereisd met hun pony’s om aan de jury te laten zien wat ze allemaal al kunnen. Chanieke reed met haar pony Zenna na een mooi rondje springen in de klasse A met 36 punten naar een mooie gedeelde eerste plaats. Met dressuur kreeg de combinatie 109 punten in de klasse B1 en dit resulteerde in een derde plaats.

Louanne en haar pony Fenna kwamen aan de start met springen in de klasse AA. Louanne stuurde haar pony netjes door het parcours en kreeg hiervoor 32 punten en eindigde hiermee op een gedeelde derde plaats. Met dressuur kreeg de combinatie 73 punten van de jury en hiermee werden ze vijfde in de klasse A.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500