Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Start en finish omloop NWO op industrieterrein

Geplaatst op: 10 september 2020

Op zaterdag 26 september zal de bekende ‘Omloop van Noordwest Overijssel’ worden verreden. Normaliter vindt deze koers plaats in april, maar dat kon vanwege het Coronavirus niet doorgaan. Stichting wielerpromotie Genemuiden zette alles op alles om renners ondanks corona tóch een koers te kunnen bieden. Dat resulteerde in een aangepaste koers vanuit de Tapijtstad met start en finish op het industrie.

Veel renners hebbende laatste zaterdag van september groots gemarkeerd in hun agenda. De afgelopen periode werden veel wielerwedstrijden afgelast. Juist daarom is deze koers in september bijzonder welkom. “Renners hebben de afgelopen tijd hard doorgetraind; nu hebben ze het niet voor niets gedaan”, verklaart bestuurslid Arend-Jan Kloosterman enthousiast. 

Nieuwe start en finish

De start en finish is dit jaar niet op het Havenplein in Genemuiden, maar bij Koraal vastgoed op het industrieterrein. “Deze nieuwe start- en finishlocatie maakt het eenvoudiger om toeschouwers op afstand te houden en de 1,5-meter regel na te leven. Op het havenplein was dit niet mogelijk”, aldus Kloosterman. Toeschouwers kunnen op afstand een glimp van de start en finish opvangen of kunnen zelf een plekje langs het parcours zoeken in rustiger gelegen gebieden.

Andere ervaring

Volgens Kloosterman zal de komende Omloop voor renners anders aanvoelen dan voorgaande jaren. “Er zit nu blad aan de boom en de wind heeft vrij spel. Bovendien is het parcours aangepast. Renners krijgen met heel andere uitdagingen te maken; dat maakt het spannend!” Het parcours doet volgens hem niet onder voor het gebruikelijke parcours: “Ook dit keer mogen we spreken over een schitterende route door Noordwest Overijssel met veel uitdagende stukken! De ervaring zal ánders zijn, maar zeker niet minder!”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500