Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Provincie ondersteunt goede ideeën voor toekomst van platteland

Geplaatst op: 14 september 2020

De provincie Overijssel is trots op het platteland en wil de kwaliteit van het buitengebied graag in stand houden en versterken. De provincie zoekt daarom inwoners en ondernemers die hieraan een bijdrage willen leveren. Voor goede ideeën is een nieuwe subsidieregeling beschikbaar.

Het platteland krijgt de komende jaren te maken met grote opgaven, zoals energietransitie, de bouw van voldoende woningen, veranderingen in de landbouw en kwetsbare natuur.

Bewoners en ondernemers kennen als geen ander de uitdagingen en kansen op het platteland. Zij denken na over hun plek, hun thuis en hoe ze daar prettig kunnen blijven wonen en werken in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een plan om het lokale onderwijs of de zorg slimmer te organiseren en zo te behouden of een idee om prachtig erfgoed beter te benutten.

Twee onderdelen
De provincie gaat bewoners en ondernemers financieel helpen met de subsidieregeling ‘Leefbaar Platteland’. De regeling kent twee onderdelen:

1)Het ondersteunen van onderzoek naar de haalbaarheid van een bestaand of opstartend lokaal initiatief of procesondersteuning om te komen tot een toekomstplan of een businesscase (max. 20.000 euro).

2)Fysieke uitvoering van een toekomstplan of een businesscase (max. 150.000 euro).

Gedeputeerde Roy de Witte: “Het platteland kiest positie! Wij zien lokale samenwerking daarbij als dé motor van versterking van het platteland. Daar voegen we nu wat PK’s aan toe, zodat het bereik van die motor groter wordt en het geluid harder klinkt! Samen komen we verder!”

De regeling is inmiddels geopend. In totaal is 750 duizend euro beschikbaar. Voorwaarden van de subsidie en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.overijssel.nl/loket/subsidies

Gepubliceerd door Robert Jansema

One thought on “Provincie ondersteunt goede ideeën voor toekomst van platteland

  1. koos schreef:

    Als de provincie zo barst van het geld, laten ze dan maar eerst eens de N-50 verbreden en wat ons betreft: een snelfietspad tussen Genemuiden en Hasselt aanleggen zou niet verkeerd zijn. Als ze in de provincie eens met de gemeente zouden praten, kunnen ze wellicht bij kunnen springen voor een rondweg langs de Greente. Of een rotonde extra voor Betap om de rotonde van de randweg te ontlasten. Als ze uit de box van het provinciehuis komen en met de gemeente praten, zijn er genoeg mogelijkheden om “het prachtige erfgoed” te behouden.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500