Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Actueel verwelkomt miljoenste bezoeker van 2020

Geplaatst op: 17 september 2020

Genemuiden Actueel ging afgelopen week door de grens van 1 miljoen bezoekers heen. Dat is maanden eerder dan in voorgaande jaren. De dagelijkse berichtgeving in de coronacrisis heeft met die stijging te maken, maar ook in de eerste maanden van het jaar lag het aantal mensen dat dagelijks het Genemuider nieuws checkt al flink hoger.

Dat er online een plek is voor lokaal nieuws zag oprichter Willem Timmerman al heel vroeg. In een tijd dat krantenjournalisten nog hun neus ophaalden voor ´internet´ gooide hij Genemuiden Actueel in de lucht. Dat is bijna twintig jaar geleden. Timmerman zag de behoefte aan de Genemuider nieuws ook in het licht van de gemeentelijke fusie die resulteerde in Zwartewaterland.

Samen met Breman.net groeide Genemuiden Actueel in de jaren daarna uit tot een vaste waarde. Waar krantenoplages dalen blijven de bezoekerscijfers van de lokale websites stijgen. Bijna zeven jaar geleden overleed Willem Timmerman plotseling en daarna zette De Tekstkenner van Erik Driessen Genemuiden Actueel voort.

Ook daarna vonden steeds meer Genemuidenaren en andere nieuwsgierigen de weg naar Genemuiden Actueel. De verwachting is dit de website dit jaar 1,4 miljoen keer wordt bezocht. Daarmee is de site ook een aantrekkelijk advertentiemedium voor ondernemers. Die bereiken voor een relatief laag bedrag een grote lokale doelgroep. Sinds september is uitgever Jansema Media de nieuwe eigenaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500