Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder: ‘Coronacijfers kunnen zomaar verkeerde kant opgaan’

Geplaatst op: 19 september 2020

Ook burgemeester Bilder maakt zich zorgen over het oplopende aantal coronapatiënten. Dat liet hij vanmorgen weten in de uitzending bij Zwartewater FM Actueel. “De cijfers zijn op dit moment nog niet schrikbarend in IJsselland, maar het kan zomaar de verkeerde kant opgaan”, merkte Bilder op.

“De trend is heel duidelijk, we zien een behoorlijke stijging in IJsselland. Men weet dat als deze trend voortzet, er een explosieve stijging kan volgen. Op dit moment heeft IJsselland nog geen aanvullende maatregelen, maar wij moeten ons goed houden aan de huidige maatregelen om erger te voorkomen”, vult Bilder aan. Het aantal besmettingen in deze regio stijgt al wekenlang.

“Veel mensen zijn behoorlijk moe van de regels. Maar we zitten nu op het randje van aangescherpte regelgeving. We willen graag voorkomen dat extra regels nodig zijn, maar daarvoor moeten we allemaal wel een klein offer brengen”, vult Bilder aan.

Bij de verzorgingstehuizen gaat het volgens de burgervader momenteel aardig goed. Wel deed hij op de radio een oproep om zorgvuldig te zijn in ontmoetingen met ouderen en kwetsbaren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500