Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord een feit

Geplaatst op: 24 september 2020

Wethouder Knol zet zijn handtekening onder het akkoord.

Op 23 september 2020 is het Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord ondertekend. Sportaanbieders, verenigingen, scholen, maatschappelijke partners en de gemeente Zwartewaterland bundelen hun krachten om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. De buurtsportcoaches gaan samen met de betrokken verenigingen, scholen en partners aan de slag om aan dit akkoord uitvoering te geven.  

In het Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord staan drie pijlers die bijdragen aan een gezondere samenleving namelijk Vitaal en gezond Zwartewaterland, Vitale en “veilige” sport- en beweegaanbieders en (Jong) vaardig in beweging. De gemeente Zwartewaterland heeft vanuit het rijk een subsidie ontvangen om op basis van deze pijlers uitvoeringsplannen op te stellen. 

Wethouder Knol is blij met de grote belangstelling vanuit verenigingen, scholen, en maatschappelijke partners om samen het Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord te ondertekenen. “De afgelopen maanden zijn zwaar geweest. In deze periode is nog duidelijker geworden hoe belangrijk sporten en bewegen is. Met het Zwartewaterlands sport- en beweegakkoord willen wij bereiken dat zoveel mogelijk mensen kunnen sporten en bewegen dicht bij huis.” 

De gemeente Zwartewaterland roept scholen, sportverenigingen en andere geïnteresseerden op om mee te denken over de uitvoeringsplannen. De buurtsportcoaches gaan samen met hen werkgroepen vormen waarin de pijlers uitgewerkt worden tot uitvoeringsplannen. Wethouder Knol: “Veel sportverenigingen hebben zonder het te weten te maken met dezelfde vraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vrijwilligersbeleid, afname van jeugdleden, positief coachen. Door gerichte trainingen en begeleiding te geven aan verenigingen willen we hen ondersteunen.”

Geïnteresseerden die willen meedenken kunnen contact opnemen met de buurtsportcoaches via sport@zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500