Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

400 renners over finish, organisatie Omloop tevreden

Geplaatst op: 26 september 2020

Fotoserie: Henk Kuik

Een record aantal deelnemers reed vandaag mee met de 48e L&M Workwear Omloop NWO en de Grote prijs Anna van der Breggen. “We hebben een goede dag gehad met mekaar. Het weer bleef droog en we hebben wel drie keer een mooie massasprint gezien voor de finish”, vertelt Arjan Winters namens een tevreden organisatie. De beste notering uit deze regio was voor Carmen van der Veen. De renster van Wielervereniging Noordwesthoek werd tweede bij de nieuwelingen-meisjes.

Vanmorgen begon om 09.00 uur de eerste koers. De 100 deelnemende dames moesten al vroeg uit de veren. Al sliepen er ook meerdere renners in Hotel Zwartewater in Zwartsluis. “De drie dames die betrokken raakten bij de valpartij zijn er inmiddels weer wat bovenop. Gelukkig geen botbreuken, ze zijn ook weer uit het ziekenhuis”, vertelt Winters. Daniek Hengeveld won uiteindelijk die grote Anna van der Breggen-prijs. Nienke Vinke won bij de nieuwelingen.

De organisatie heeft naar eigen zeggen continu gehamerd op de 1,5 meter. “Je hebt mensen natuurlijk niet in de hand, wij hebben wel de hele dag die anderhalve meter in de gaten gehouden. Maar op sommige momenten ontkom je d’r niet aan”, vult Winters aan. Ook over het verloop van de race waaraan 150 nieuwelingen meededen is hij tevreden. Stef Koning nam bij die wedstrijd de beker mee naar huis.

De 150 junioren die omstreeks 15.00 uur meer dan 100 kilometer door de Kop moesten afleggen kwamen omstreeks 17.20 weer over de finish. “Er ontstond nog een valpartij bij Blokzijl maar daar zijn geen zware gewonden gevallen”, weet Winters te vertellen. De grootste beker van vandaag ging mee naar Duiven. Wouter van de Weerdhof nam deze mee huiswaarts.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500