Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente houdt webinars over opvoeding

Geplaatst op: 29 september 2020

De Gemeente Zwartewaterland houdt volgende week twee webinars tijdens de Week van Opvoeding. Deze vindt plaats van 5 t/m 11 oktober. Tijdens deze week organiseert de gemeente voor alle vaders en moeder uit Zwartewaterland op dinsdag 6 oktober de webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ en op donderdag 8 oktober de webinar ‘Opvoeden in twee huizen’.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Na aanmelding ontvangen ze een link om digitaal deel te nemen.

‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’
Het leven als vader of moeder is vaak hectisch en overvol. Word jij ook helemaal gestoord van het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Hoe blijft het leuk, krijg je je werk gedaan én zorg je dat je niet volledig opgebrand raakt? Dat leren ouders tijdens de webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’.

De webinar gaat in op de uitdagingen die ontstaan zijn door de coronacrisis én hoe je die te lijf kunt gaan. Op basis van praktische stappen ervaren de deelnemers hoe ze af kunnen rekenen met het gevoel dat alles tegelijk moet gebeuren. De webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ is op dinsdag 6 oktober 2020, aanvang 20:00 uur, en duurt ± 60 min.

‘Opvoeden in twee huizen’
Na een scheiding is het niet altijd gemakkelijk om goed in gesprek te blijven over de opvoeding van het kind. Partners nemen afscheid van elkaar en laten elkaar los. Je laat elkaar echter niet los als co-ouders van jullie kind! In de meeste gevallen blijf je samen verantwoordelijk voor je kind(eren). Hoe doe je dat eigenlijk, goed contact blijven houden over opvoeden als je gescheiden bent?

Hoe pakken andere ouders dat aan? Waar kun je op letten als je zo goed mogelijk op één lijn wilt blijven? Wat heeft je kind nodig, maar ook: wat heb jij nodig? Daarover gaat de Webinar ‘Opvoeden in twee huizen’: hoe zorg je dat de opvoeding van het kind onderwerp van gesprek blijft tussen jullie? De webinar ‘Opvoeden in twee huizen’ is op donderdag 8 oktober 2020, aanvang 20:00 uur, en duurt ± 60 min.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500