Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klussenlijst afgewerkt tijdens burendag bij De Vruuters

Geplaatst op: 29 september 2020

De leden van Volkstuinvereeniging de Vruuters kunnen terugkijken op een geslaagde Burendag. De dag is met name gebruikt om gezamenlijk een klussenlijst af te werken. Bijna 30 leden gaven zaterdag gehoor aan de oproep en kwamen een handje helpen.

Op de locatie Krommesteeg werden in kleinere groepjes verschillende klusjes uitgevoerd. Zo zijn er onder andere afwaterbuizen ingegraven, erfverharding op de parkeerplaats gemaakt, scheidingsgeulen gegraven, dood hout uit de singel gezaagd en een aantal stoofperenboompjes geplant.

Ook zijn er drie ongebruikte moestuinen zaaiklaar gemaakt. Hier is vervolgens winterrogge en klaver ingezaaid. Dit zijn bodemverbeteraars waarvan de klaver ook nog eens veel bijen en vlinders trekt.

De moestuintjes met rogge zullen in het voorjaar weer worden geploegd. Ze zijn dan gebruiksklaar voor nieuwe leden met belangstelling voor een eigen moestuin.

Met de laatste aanplant erbij zijn er inmiddels dertig hand- en stoofperenbomen geplant. Daar komen nog een zelfde aantal appelbomen bomen bij. Heeft u interesse in fruit van uw eigen boom, stuur dan een mailtje naar vtvdevruuters@gmail.com. Om de kosten hoeft u het niet te laten.

Al met al kan de vereniging terugkijken op een bijzonder geslaagde burendag. Er is in goede harmonie samengewerkt, het weer heeft volop meegewerkt en de catering was weer prima geregeld!

Burendag is een is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. De bedoeling is dat op deze dag de buurt gezellig samenkomt en de mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. Het Oranjefonds kan, zoals ook in dit geval, de dag financieel ondersteunen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500