Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder: ‘Weer nieuwe besmettingen, houd je aan regels’

Geplaatst op: 30 september 2020

Burgemeester Bilder was vanavond weer te horen op ZwartewaterFM: “Het hele gebeuren rondom corona is het nieuws weer gaan beheersen. De cijfers geven daar ook aanleiding toe. In Zwartewaterland zijn sinds zaterdag vijf besmettingen bijgekomen. We zijn nog bezig om een beeld te krijgen in welke kernen er besmettingen zijn.”

Door cijfers die te laat door zijn gegeven aan het RIVM heeft men daar een inhaalslag moeten maken. Het bericht dat een persoon is overleden dateert dus van eerder en niet van afgelopen week.

“We zijn in onze gemeente graag op bezoek. Er is nu een bovengrens dat er tot drie gasten boven de twaalf jaar bij iemand over de vloer mogen komen. Verder moeten horeca-gasten zich registreren bij een bezoek. Voor de sportverenigingen, leden en belangstellenden is het natuurlijk een tegenslag dat de kantine dicht moet en er geen publiek welkom is”, vult de burgervader aan. Tevens vertelde hij dat er weer over enkele dagen een nieuwe noodverordening van kracht zal gaan in IJsselland. Daarnaast probeerde de gemeente het uitschrijven van boetes de afgelopen periode te voorkomen door te waarschuwen. Maar nu de spanning rondom het virus toeneemt zal de politie sneller gaan beboeten.

“We moeten er rekening mee houden dat er in de periode die volgt weer opnieuw een opleving kan zijn, we hebben de winter nog voor de boeg. Er zit nog een tijd aan te komen van behoorlijke onzekerheid. We moeten nu binnen de lijntjes kleuren en ons houden aan de regels. Als we heel goed ons best doen heeft dat misschien positieve gevolgen”, sluit burgemeester Bilder af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500