Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Organist Gert van Hoef geeft concert in Hervormde Kerk

Geplaatst op: 30 september 2020

Foto: Erik Eenkhoorn

Op dinsdag 13 oktober bespeelt Gert van Hoef het Zwier van Dijkorgel in de Hervormde kerk. Ongeveer een half jaar geleden trok een livestreamconcert van achter hetzelfde orgel kijkers uit tientallen landen over de hele wereld. “Komend concert wordt die breedte weer ingewisseld voor intensiteit en beleving”, merkt de organisatie op.

“Van Hoef weet met zijn enthousiaste en goed verzorgde orgelspel velen te bezielen. Het concert vorig jaar trok zelfs een bezoeker uit Denemarken die speciaal voor die avond het vliegtuig naar Nederland nam om in Genemuiden aanwezig te kunnen zijn”, aldus het orgelcomité.

Van Hoef biedt opnieuw een gevarieerd en toegankelijk programma met bijvoorbeeld de bekende Fantasie over ‘Een vaste Burcht in onze God’ (Zwart), Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ (Bach) en Allegro uit Concerto 10 (Händel). Verder klinken er werken van Klaas Jan Mulder, Walther, Guilmant, Widor en Stanley. Ook improviseert de concertant zelf.

Belangstellenden kunnen reserveren via info@orgelcomitegenemuiden.nlof registratie bij binnenkomst, als er nog plaats is. Er mogen maximaal 250 bezoekers naar binnen.

De kerk gaat om 19:30 uur open en het concert start om 20:00 uur. De toegang tot het concert is gratis. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500