Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overheid staat maximaal 30 niet-zingende kerkgangers toe

Geplaatst op: 5 oktober 2020

De overheid biedt geen maatwerk meer voor kerken. (Archieffoto Bethelkerk, Enrico Kolk)

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Staphorst heeft de overheid nieuwe regels opgesteld voor kerken. Vanaf heden mag een kerk slechts 30 mensen ontvangen in een eredienst en mag er niet gezongen worden.

“We gaan nu weer terug naar de afspraken die we in maart hebben gemaakt met de koepelorganisaties”, zegt Grapperhaus tegen de NOS. “Iedereen brengt offers. Kerkelijke organisaties zien dat ook in.” Hij benadrukt wel dat de regels niet afdwingbaar zijn. “We kunnen als overheid geen kerkgebouwen binnentreden, dat is een heel oud grondrecht. Maar ik vertrouw erop dat iedereen meedoet.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

4 thoughts on “Overheid staat maximaal 30 niet-zingende kerkgangers toe

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500