28 maart 2024 t’ Olde Staduus

Eenkhoorn matchwinner voor Sportclub

Geplaatst op: 10 oktober 2020

Foto's Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden won zaterdag voor het eerst dit seizoen een uitduel. Dankzij een vroege goal van Sijmon Eenkhoorn wonnen de groen-witten van NSC Nijkerk.

De spits uit Genemuiden wist de bal al binnen zeven minuten in de goal te werken. Daarna kreeg Genemuiden behoorlijk wat kansen op meer, maar met 0-1 werd de rust bereikt. Na de thee kregen beide ploegen mogelijkheden. Vooral Omar Kavak had in tegenstelling anders het vizier wat minder scherp afgesteld.

Daardoor kreeg Sportclub in de slotfase bijna nog het deksel op de neus. Uit een hoekschop raakte de thuisploeg de lat. Uiteindelijk bleef het 0-1. In blessuretijd kreeg Jur van Dalfsen nog zijn tweede gele kaart voorgeschoteld.

Genemuiden heeft nu uit zes wedstrijden twaalf punten, net zoveel als de nieuwe koploper Swift. De Amsterdammers zijn echter nog foutloos en hadden maar vier duels nodig voor dit puntenaantal. Ook zaterdag vielen weer wedstrijden uit vanwege het coronavirus.

Zonder gekke dingen speelt Genemuiden zaterdag thuis tegen HZVV. Ook de ploeg uit Hoogeveen is sterk gestart.