Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartsluis overdag weer beter bereikbaar

Geplaatst op: 14 oktober 2020

Verkeer hoeft niet meer over het veer omdat de weg, in tegenstelling tot maandag en dinsdag, weer open is.

De N331 bij Zwartsluis is weer opengesteld voor verkeer. Maandag in dinsdag was de weg overdag deels afgesloten, dit ging tegen de afspraak in en zorgde voor ophef.

De N331 en de N334 in Zwartsluis krijgen dit najaar een grote onderhoudsbeurt. In eerste instantie zou dat overdag worden gedaan maar na overleg tussen Sluziger ondernemers en de provincie Overijssel is gekozen om dat naar de nacht te verplaatsen. Op die manier bleef het dorp overdag beter bereikbaar voor verkeer. Echter waren maandag en dinsdag de wegen regelmatig afgesloten voor autoverkeer. Lokaal verkeer kon wel gebruik maken van de weg via een omleiding. Veel mensen vonden dit niet wenselijk. Ook de provincie vond dat de N331 overdag open moest zijn verkeer, ze had aannemer KWS infra immers extra betaald om de werkzaamheden ’s nachts te laten plaatsvinden.

Maandag en dinsdag was het erg druk bij de pont richting Genemuiden aangezien veel verkeer om moest rijden om Hasselt te bereiken. Verkeer dat uit Vollenhove kwam werd over het veer gestuurd. Vanaf vandaag wordt er wel overdag gewerkt aan de N331 bij rotonde Westpunt, maar is de weg wel open voor verkeer. Er staan verkeersregelaars om de boel in goede banen te leiden. Tussen 19.00 en 06.00 uur is de weg wél volledig afgesloten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500