Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Wieler-wethouder’ viert 65e verjaardag in stijl 

Geplaatst op: 24 oktober 2020

Gerrit Knol werd afgelopen week 65 jaar. Een mijlpaal voor de wethouder die zoals velen wel weten een fervent wielrenner is. Ondanks de coronabeperkingen wist de fietsfamilie wel een passende invulling te geven aan Gerrits verjaardag.

Na een sportief ontbijt met een paar personen uit z’n gezin werd Gerrit gesommeerd om z’n favoriete wieleruitrusting aan te trekken. Dat werd uiteraard de kleding van w.v. Noordwesthoek waar Gerrit erelid van is. De fiets werd op de auto geplaatst waar hij ook zelf plaats in moest nemen.

In het buitengebied van Meppel werd hij (weer door andere gezinsleden) opgewacht met een kop koffie en een heerlijke appelflap. Hier kreeg hij ook het rugnummer ‘Gerrit-65′ opgespeld en kwamen er tot z’n verrassing twee fietsende gezinsleden aanzetten. En zo begon een verrassingsrit van exact 65 km met tussenstops waar niet-medefietsers als supporters stonden. Onderweg werd er ook van fietsers gewisseld. Bijzonder detail dat inmiddels ook de derde generatie een stuk mee reed. De route die werd afgelegd had de figuur van het getal ’65’ en eindigde bij het bordje Halfweg in de gemeente Staphorst. Naar de symbolische wens die hierin verborgen zit hoefde Gerrit niet te raden. En ja, na het omhangen van de medaille, lieten de 65 zoenen zich goed smaken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500