Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Subsidie voor Vruuters en Stadswacht

Geplaatst op: 27 oktober 2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal van 2020 in totaal 110.830 euro toegekend voor 39 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Overijssel. In Genemuiden krijgt volkstuinvereniging De Vruuters 900,00 euro voor herinrichting van het tuinencomplex. Stichting de Stadswacht ontving in totaal 1500,00 euro voor de publicatie van ‘Brood uit het water’. Een boek over de visserij in Genemuiden.

Een anders opvallend project dat kan rekenen op een bijdrage is Stichting Concordia Kunst & Cultuur uit Enschede. Ze kan rekenen op een bijdrage van € 2.500 voor het Kunstproject ‘IK ben IK’ / superrrkunstkids’. Dit is een beeldend kunstproject waarin kinderen in de leeftijd van vier tot ongeveer twaalf jaar actief deelnemen aan kunst door ze enerzijds te betrekken bij het opzetten van een expositie en anderzijds kunstwerken te ervaren in hun bezoek. Een kindercuratorenteam kiest samen met de programmeur van Concordia de kunstenaars, schrijft begeleidende teksten en geeft rondleidingen door “hun” tentoonstelling.

Stichting Poppodium Twente ontvangt € 5.000 voor de aankoop van apparatuur voor het project Studio15 Talenthouse. Begin 2021 start Metropool Poppodium Twente onder de noemer ‘Studio15’, (educatieve) projecten voor jonge beginnende bands en amateurmusici/-dansers in samenwerking met professionals. Studio 15 wordt gevestigd in de kelder van Metropool en is dé plek in Enschede voor talentontwikkeling en werken aan toekomstperspectief voor jongeren. Hiervoor dienen verschillende (oefen)ruimtes te worden ingericht met apparatuur.

Het Cultuurfonds Overijssel roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om vooral aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. Ook dit jaar is het gebruikelijke budget te besteden. Juist nu is het zo belangrijk dat dit geld van onze schenkers en van de loterijen in de sector terecht komt, om te zorgen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer normaal aan de slag gaan zodra de beperkingen door de coronacrisis afnemen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is voorvechter van een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbinden en verrijken. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. We nodigen particulieren, stichtingen en bedrijven uit om ook een bijdrage te leveren, in geld, tijd of kennis. Zo versterken we cultuur en natuur ook voor de volgende generaties. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500